GOJKOVIĆ: NIKO MI NIJE POSTAVIO USLOV DA ODEM IZ JADRANA AKO POSTANEM...

GOJKOVIĆ: NIKO MI NIJE POSTAVIO USLOV DA ODEM IZ JADRANA AKO POSTANEM SELEKTOR REPREZENTACIJE

236
0
Podijeli

Nacionalni vaterpolo tim trenutno je bez “kormilara”, zbog ostavke koju je podnio bivši selektor Ranko Perović.

Sve je izvjesnije da će ga na tom mjestu naslijediti aktuelni trener Jadrana i jedan od najboljih crnogorskih vaterpolista, Vladimir Gojković i ujedno i glavni pretendent na novu funkciju.
– Zvanična odluka trebalo bi da bude poznata do kraja mjeseca – kaže za Radio Jadran Gojković, ne krijući da je svakom treneru sa ambicijama najveća čast da jednog dana predvodi nacionalni tim.
Do sada je sa njim obavljeno nekoliko razgovora, no u narednom periodu ostaje da se vidi da li će njegovo postavljenje biti i zvanično, kaže Gojković:
– Mislim da reprezentacija ima kvaliteta, ali i problema koji nijesu kvalitetno riješeni u proteklom periodu sa mlađim generacijama, na što bi posebno trebalo staviti akcenat, jer nas vrlo brzo očekuje smjena generacija, ali otom-potom. Vidjećemo ako se dogovorimo šta će dalje biti, obazriv je Gojković.
Ipak, on ne krije da već ima viziju budućeg rada i razvoja nacionalnog tima:
– Što se mene tiče, ja ću svoje planove iznijeti “kad sjednemo”, jer ne bih sada želio da pričam što bih i kako radio, kad ne znam ni da li ću biti izabran za selektora. Predložiću svoj plan, ako ga u Savezu prihvate, onda sa njim možemo izaći u javnost, da sve bude čisto i transparentno. Jer, do sada nismo imali ovakvu situaciju i po mom mišljenju nismo imali rad na nivou na kom treba da ga ima nacionalni tim, dodaje Gojković.
Potencijalnim postavljenjem Gojkovića za selektora, ostaje nedoumica ko će voditi najtrofejniji crnogorski klub – Jadran ? Gojković, koji je “igrački vijek” poklonio matičnom klubu za koji je jednako vezan danas, kao i na početku igračke karijere, vjeruje da će i dalje ostati na čelu tima, jer:
– Ja se iskreno nadam da me neće naslijediti niko, ali u sportu nikada ne znate. Meni u tom prvom razgovoru niko nije postavio uslov da moram da odem iz Jadrana. Ne očekujem da će to biti. Ja sam vezan za Jadran, pokrenuli smo jednu veliku reprodukciju, evo, već tri sezone, idemo uzlaznom putanjom i ja to planiram da nastavim, poručio je Gojković.
Podsjetićemo, Gojković je igračku karijeru završio nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine i potom preuzeo kormilo Jadrana, sa kojim je kao trener trofejnu sobu kluba na Škveru obogatio sa dva pehara šampiona države i troduplom krunom nacionalnog Kupa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code