Gojković objavio spisak za turnir grupne faze Evropa kupa

Gojković objavio spisak za turnir grupne faze Evropa kupa

1
Podijeli

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, saopštio je spisak od 15 igrača koji će učestvovati na turniru grupne faze Evropa kupa u Palermu. U grupi C, pored naše i selekcije domaćina Italije igraće još reprezentacije Rusije i Njemačke.

Na Gojkovićevom spisku nalaze se: Dejan Lazović, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Aleksandar Ivović, Draško Brguljan, Saša Mišić, Filip Klikovac, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Miloš Šćepanović, Nikola Murišić, Aleksa Ukropina i Aleksandar Radović.

Picerija i restoran

To je najbolji mogući sastav, oko kojeg će stručni štab reprezentacije graditi priču za cijelu ovu sezonu, odnosno 2018. godinu, a prije svega za Evropsko prvenstvo, smatra Gojković

– Evropa kup je izazov za nas, iako smo već imali dvije utakmice Svjetske lige. Znamo rivale, zahtjevna je grupa, a moramo da budemo među dvije ekipe da bismo se plasirali na završni turnir, što nije slučaj u ostalim grupama, iz kojih idu po tri selekcije. Vjerujem da imamo kvalitet da budemo među dvije najbolje selekcije. Dakle, ovo je ekipa za koju sam se odlučio ove godine – kazao je.

Gojković nije želio da se vraća na slučaj sa Darkom Brguljanom, koji se desio prošle godine:

– Darko je obavio razgovore sa čelnicima Saveza, napravili smo dogovor da ga ne pozivamo ove sezone, jer ne bi bilo korektno prema drugim igračima. Nakon ljeta on će ponovo imati šansu da se bori za mjesto reprezentativca – kazao je Gojković.

Reprezentacija će prije turnira raditi zajedničke treninge u Katanji, jer dosta igrača dolazi iz inostranstva.

– To je bila najlogičnija varijanta, nego da su došli u Crnu Goru, pa opet put za Italiju. Pripremićemo se najbolje moguće za taj turnir, odradićemo pet treninga, jer već prvi dan imamo važan meč sa Rusijom – poručio je Gojković.

U prvom meču 16. februara od 18 sati igraćemo sa Rusijom, dan kasnije od 20 sati odmjerićemo snage sa Italijom, dok ćemo se 18. februara od 18h sastati sa Njemačkom. Naša reprezentacije će od 11. do 15. februara odraditi pripreme u Kataniji, odakle će se preseliti u Palermo na takmičenje.

U grupi A igraće Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija, a u grupi B selekcije Srbije, Grčke, Hrvatske, Holandije i Turske. Iz A i B grupe na Fajnal-ejt Evropa kupa plasiraće se po tri, a iz C grupe dvije selekcije. Finalni turnir održaće se od od 5. do 8. aprila 2018.

1 komentar

  1. Prvo to nje najbolji mogući sastav.Pripreme da obavite u Nikšiću, vi u Palermu.Draga gospodo iz saveza ,morate da vidite ekonomsku situaciju u Crnoj Gori i da se prema toj istoj odnosite onoliko racioalno koliko se stanovništvo prilagodilo trenutnoj situaciji.
    Biti bolje oće,a do tada povucite ručnu.
    LP.

    9
    2

Ostavite komentar

*

code