“GORČILO” I DRUGI FILMSKI HITOVI U NOVOM NA IZNAJMLJENOM KINO-PROJEKTORU

“GORČILO” I DRUGI FILMSKI HITOVI U NOVOM NA IZNAJMLJENOM KINO-PROJEKTORU

0
Podijeli

Svi koji su odgledali pozorišnu predstavu, urenebesnu komediju, „Jesi li to doš’o da me vidiš”, već znaju da će uživati u novom filmu „Gorčilo,” koji će se od 21.januara prikazivati i u Herceg Novom.

Režiju filma potpisuje Milan Karadžić, a scenario Miodrag Mijo Karadžić , autor predstave „Jesi li to doš’o da me vidiš”, koju je napisao osamdesetih godina prošlog vijeka.
Radnja filma odvija se u crnogorskom selu, u brdima… Godina 1968. je godina promjena. Godina u kojoj će se u malom selu sudariti svjetovi. Hipi pokret, sloboda tijela, pokreta, ljubavi, energije koju predstavlja prelijepa balerina, nasuprot ruralnom, zatvorenom, sistemu u kojem je pojedinac samo mali čovjek ubog, uplašen i smiješan u svojim planovima, sakriven iza izraza kolektivnog mišljenja. U filmu glume Mima Karadžić, Boro Stjepanović, Viktor Savić, Andrija Milošević i drugi.
Film „Gorčilo” biće prikazan u dvorani Park u dva termina od 18 i od 20 časova 21,22,23. i 24. januara.
Crnogorski film „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” reditelja Nikole Vukčevića, koji je svoju premijeru imao na prošlogodišnjem hercegnovskom Filmskom festivalu-Montenegro film festivalu, koji je do sada vidjelo 14.000 gledalaca, od 28.januara takođe će biti prikazan u dvorani „Park”.
Za očekivati je brojnu publiku, koja vjerovatno ne zna da upravo grad koji baštini drugu tradiciju filmske umjetnosti i festivala, odnosno Dvorana „Park” , nema svoj kino projektor i da će sve projekcije gledati sa iznajmljenog.
– Ove hit filmove, kao i „Malog Budu”, prikazuje svojim projektorom jedan privatnik, koji uzima 80 posto zarade, a samo 20 odsto pripada Herceg festu. Da smo nabavili kino projektor, kako smo insistirali, sva sredstva mogla su ostajati našoj kući – kazali su nam iz Savjeta ove ustanove kulture.
Direktor JUK HF Ljubko Popović, s druge strane, tvrdi da kino projektor nije nabavljen, jer za to nije bilo zakonskog osnova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code