Gordan Stojović ambasador Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj

Gordan Stojović ambasador Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj

2344
9
Podijeli

Stojovic_TabareAmbasador Crne Gore u Republici Argentini, Gordan Stojović predao je akreditivna pisma predsjedniku Istočne Republike Urugvaj, Tabareu Vaskesu, čime je stupio na dužnost ambasadora Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj, na nerezidentnoj osnovi.
Tokom posjete Urugvaju, ambasador Stojović se susreo i sa ministrom vanjskih poslova Rodolfom Nin Novoom.

– Na sastanku je ocijenjeno da postoji dovoljno prostora za povećanje trgovinske razmjene između dvije zemlje, na čemu će se dodatno raditi u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.
Tokom boravka u Istočnoj Republici Urugvaj, ambasador Stojović posjetio je i školu crnogoskog jezika u Montevideu koju je po važećim programima iz Crne Gore zajednica sama organizovala i finansirala uz podršku Ambasade Crne Gore u Buenos Ajresu, a koju stalno pohađa oko 30 đaka.

Picerija i restoran

– Ambasador Stojović je tokom boravka u Montevideu iskoristio priliku da posjeti Počasni Konzulat Crne Gore u tom gradu i razgovara sa počasnim konzulom Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj,Marijom Klisićem, kao i da se susretne sa brojnim uglednim građanima Urugvaja porijeklom iz Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Ambasada Crne Gore u Republici Argentini na nerezidentoj osnovi nadležna je za Federativnu Republiku Brazil, Republiku Čile i Istočnu Republiku Urugvaj.

Ambasador Gordan Stojović je porjeklom iz Hreceg Novog. U Argentini, gde živi pedesetak hiljada potomaka crnogorskih iseljenika, ambasador je već treću godinu.

9 Komentari

 1. Ne znam Stojovića lično,ali imam o njemu visoko mišljenje na osnovu njegovoga rada,ponašanja,ophođenja i govora.Cijenim takav rad,mada moje mišljenje ne smatram važnim osim meni lično.Volim kad je neko naš takav,jer predstavlja zemlju koju volim.Pozdrav za njega.
  1  0
 2. @zardelija, oce sin da nauci tatu kako se djeca prave, dje je RCG; jesi li na ikojem GP na ulazu u CG vidjeo natpis -republika-, u pasosu i lk. isto nema, a bili smo republika, pa Trg Republike u PG isto brisu, nekome to smeta, nama Novljanima ostaje jedino Republika Crveni Krst i Republika Topla, ne zaboravi da sam prije55 godina iza zutih seka kod tunela ronio palasture. Znas li sto je to?
  0  0
 3. justitio,bravo.Ne bi bilo lose da ovako pokažeš Novljanima Novi,jer mnogi ne znaju đe žive.Za početak objasni im da je ođe RCG,molim te.
  0  0
 4. Tea,niko sposoban ne ostaje ođe đe ne daju ……. da napravimo ponovo red.U manjini smo mi od kojih potiču ovi,a ovo je prava sposobnost,talenat i znanje, nama za ponos.
  0  0

Ostavite komentar

*

code