Gordan Stojović ambasador Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj

Gordan Stojović ambasador Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj

1971
9
Podijeli
 

Stojovic_TabareAmbasador Crne Gore u Republici Argentini, Gordan Stojović predao je akreditivna pisma predsjedniku Istočne Republike Urugvaj, Tabareu Vaskesu, čime je stupio na dužnost ambasadora Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj, na nerezidentnoj osnovi.
Tokom posjete Urugvaju, ambasador Stojović se susreo i sa ministrom vanjskih poslova Rodolfom Nin Novoom.

– Na sastanku je ocijenjeno da postoji dovoljno prostora za povećanje trgovinske razmjene između dvije zemlje, na čemu će se dodatno raditi u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.
Tokom boravka u Istočnoj Republici Urugvaj, ambasador Stojović posjetio je i školu crnogoskog jezika u Montevideu koju je po važećim programima iz Crne Gore zajednica sama organizovala i finansirala uz podršku Ambasade Crne Gore u Buenos Ajresu, a koju stalno pohađa oko 30 đaka.

– Ambasador Stojović je tokom boravka u Montevideu iskoristio priliku da posjeti Počasni Konzulat Crne Gore u tom gradu i razgovara sa počasnim konzulom Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj,Marijom Klisićem, kao i da se susretne sa brojnim uglednim građanima Urugvaja porijeklom iz Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Ambasada Crne Gore u Republici Argentini na nerezidentoj osnovi nadležna je za Federativnu Republiku Brazil, Republiku Čile i Istočnu Republiku Urugvaj.

Ambasador Gordan Stojović je porjeklom iz Hreceg Novog. U Argentini, gde živi pedesetak hiljada potomaka crnogorskih iseljenika, ambasador je već treću godinu.

9 Komentari

  1. Ne znam Stojovića lično,ali imam o njemu visoko mišljenje na osnovu njegovoga rada,ponašanja,ophođenja i govora.Cijenim takav rad,mada moje mišljenje ne smatram važnim osim meni lično.Volim kad je neko naš takav,jer predstavlja zemlju koju volim.Pozdrav za njega.

  2. @zardelija, oce sin da nauci tatu kako se djeca prave, dje je RCG; jesi li na ikojem GP na ulazu u CG vidjeo natpis -republika-, u pasosu i lk. isto nema, a bili smo republika, pa Trg Republike u PG isto brisu, nekome to smeta, nama Novljanima ostaje jedino Republika Crveni Krst i Republika Topla, ne zaboravi da sam prije55 godina iza zutih seka kod tunela ronio palasture. Znas li sto je to?

  3. justitio,bravo.Ne bi bilo lose da ovako pokažeš Novljanima Novi,jer mnogi ne znaju đe žive.Za početak objasni im da je ođe RCG,molim te.

  4. Tea,niko sposoban ne ostaje ođe đe ne daju ……. da napravimo ponovo red.U manjini smo mi od kojih potiču ovi,a ovo je prava sposobnost,talenat i znanje, nama za ponos.

  5. Koliko imamo Novljana ambasadora,dobrih diplomata,Stojovic,Pejovic Perovic,Radulovic…samo doma nema diplomatije i mudrosti.

Ostavite komentar

*

code