GORDAN STOJOVIĆ I ZVANIČNO AMBASADOR CRNE GORE U ČILEU

GORDAN STOJOVIĆ I ZVANIČNO AMBASADOR CRNE GORE U ČILEU

127
0
Podijeli

U Čileu prema zvaničnim podacima ima oko sedam hiljada građana koji su porijeklom iz Crne Gore, koji bi trebalo da predstavljaju važan most saradnje između dvije zemlje, ocijenjeno je na sastanku ambasadora Gordana Stojovića sa zvaničnicima te južnoameričke države.

Stojović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, juče predao akreditivna pisma predsjednici Čilea, Mišel Bašale Heria time zvanično postao ambasador Crne Gore u Republici Čile na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Buenos Ajresu.
„Nakon svečanog čina uručenja akreditivnih pisama, ambasador Stojović je razgovarao sa predsjednicom Bešele i ministrom vanjskih poslova Eralnom Munjosom tokom kojeg je informisao sagovornike o najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore i mogućnostima jačanja saradnje dvije zemlje na bilateralnom i ekonomskom planu”, navodi se u saopštenju.
Zajednički je konstatovano da brojna crnogorska zajednica koja po čileanskim izvorima broji oko 7000 potomaka iseljenika predstavlja važan most saradnje kako na ekonomskom, tako i na kulturnom planu i neraskidivu nit koja povezuje dvije prijateljske zemlje.
Na sastanku je najavljeno i skorije imenovanje nerezidentnog ambasadora Republike Čile u Crnoj Gori.
Po završetku razgovora, uz vojne počasti, gardijski orkestar čileanske vojske na glavnom gradskom trgu u Santjagu odsvirao je crnogorsku himnu dok su se na trgu ispred vladine palate vijorile čileaska i crnogorska zastava.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code