Grad i Mediteran okom i objektivom Miloša Samardžića

Grad i Mediteran okom i objektivom Miloša Samardžića

4738
2
Podijeli

Mladi i talentovani Novljanin, Miloš Samardžić, ”socijalno osvješćen”, kako ga je okarakterisao prof. Nikola Simanić, otvarajući njegovu izložbu fotografija, priredio je sinoć iskren doživljaj na temu “Grad”. Izložba je otvorena u Dvorani Park, u okviru programa JUK Herceg Festa „Novski talas“.

milos samardzic izlozba 1Radovi puni prirodnih fenomena, njihove snage, pojave kiše, mjeseca sunca, sjenki, sa izraženom jakom socijalnom osviješćenošću. Na to ukazuje i postojanje njegove web stranice Herceg Novi Photoguide, koja ima veliki broj pratilaca.

Picerija i restoran

– Sa mog stanovišta kao profesora na Fakultetu visokih umjetnosti, Miloš u svojim radovima vješto koristi softvere, ali ne u službi i ne u funkciji, pravljenja nekakvih, nama poznatih isntragam rješenja i filtera, nego ozbiljno pristupa ovom poslu, što se jasno vidi kroz kompoziciju, svjetlo i ostale momente – kazao Simanić.

Samardžić je  zahvalan  Herceg Festu i publici koja je došla da pruži podršku, a o svojoj umjetnosti i inspiraciji priča da nastaje spontano, u šetnji. Tako je i sa svim  radovima za izložbu, osim fotografija iz predstave “Adam i Eva”.

milos samardzic izlozba 2

– Ništa planski, ništa smišljeno, nego doslovice dok  šetam  psa ili  sa društvom i djevojkom, aparat je moj vjerni saputnik, tako da neki momenat kojeg u tom trenutku uočim, obavezno zabilježim. Moja inspiracija je sam grad, Herceg Novi. Veća inspiracija mi nije potrebna od našeg prelijepog grada, poručio je Samardžić.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code