Grad teatar Budva: “Jesenja sonata” Ingmara Bergmana

Grad teatar Budva: “Jesenja sonata” Ingmara Bergmana

630
0
Podijeli

Predstava “Jesenja sonata”, rađena po scenariju jednog od najznačajnih filmskih i pozorišnih stvaralaca 20. veka, švedskog reditelja, velikog filmskog umetnika, scenariste, dramatičara i producenta – Ingmara Bergmana, u koprodukciji Grad tetara Budva i Ateljea 212, a u okviru pozorišnog festivala Grad teatar, biće izvedena 8. i 9. jula na sceni između crkava.

Režiju, scenografiju i izbor muzike potpisuje Jagoš Marković, prevod uradila Dobrila Stojnić, kostimograf Maria Marković. Glavne uloge tumače Tanja Bošković, Branka Šelić, Jelena Petrović, Mladen Andrejević.

Picerija i restoran

Predstava “Jesenja sonata” nastala je 1978, a govori o svjetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je porodični život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa ćerkom. Poslije sedam godina neviđanja, Šarlota odlučuje da se odazove Evinom pozivu da je poseti i provede sa njom neko vrijeme, ne znajući da će u njenom domu sresti i svoju drugu ćerku Helenu, koja je psihički bolesna i gotovo nesposobna da normalno komunicira. Napetost između majke i ćerke raste, jer je Šarlota ljubomorna zbog toga što je Eva mnogo snažnije povezana sa Helenom nego s njom. U toku drame otkriva se da je Eva bolesna i zbog potpunog nedostatka majčine ljubavi. Napetost dostiže vrhunac jedne noći kada se u razgovoru razotkriju godinama potiskivani događaji o kojima se u porodičnom krugu do sada nije govorilo. Ono što je trebalo da bude ugodan boravak u porodičnom okruženju, pretvoriće se u niz razgovora preko kojih će majka i ćerka pokušati da razriješe godinama potiskivane probleme, koji su prouzrokovali stalni osjećaj nedostatka ljubavi i razumjevanja.

Početak predstave zakazan je za 21:30. Ulazine po cijeni od 3 eura mogu se rezervisati na broj telefona 033402935 ili kupiti u Info punktu između crkava.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code