Građani da održavaju uređaje javnog vodovoda

Građani da održavaju uređaje javnog vodovoda

10
Podijeli

Stanari zgrada i stambenih kuća na teritoriji Opštine Herceg Novi dužni su da objekte i uređaje javnog vodovoda, kao i vodovodne šahte moraju održavati o svom trošku i starati se da budu uredni i pristupačni kao i da da budu zaštićeni od uticaja spoljne temperature i fizičkih oštećenja, saopštili su iz hercegnovskog Vodovoda.

Takva odluka kako kažu proizilazi iz čl.34 stav 2, čl.41 i 42 Odluke o javnom vodosnabdijevanju na području Opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Iz Vodovoda napominju da ukoliko fizičko lice podiže i uklanja poklopce, šahtove i rešetke sa slivnika komunalne infrastrukture, biće novčano kažnjeno od 150 eura do 1.500 eura za prekršaj, shodno Zakonu o komunalnim djelatnostima.

Kako se ne bi ponovila situacija od prošle zime, kada su zbog niskih temperatura pucali satovi, vodomjeri i cijevi, iz Vodovoda savjetuju korisnike da blagovremeno obave zaštitu od spoljnih atmosferskih uticaja.

Naime, vodomjer i otkrivene cijevi neophodno je obložiti odgovarajućim termo izolacionim materijalom kao što su stiropor, staklena vuna, stara ćebad ili druga tkanina. Sve vodovodne cijevi koje se nalaze na otvorenom potrebno je isprazniti i ukoliko je moguće, zatvoriti otvoreni prostor u kojem su smještene instalacije. Instalacije i vodomjer će se najbrže odlediti pomoću isparavanja tople vode u zatvorenom oknu sa spuštenim poklopcem. Zamrznute instalacije nikako se ne smiju odleđivati direktnim polijevanjem tople vode preko njih, niti korištenjem otvorenog plamena.

Savjet kao i prijavu problema ili kvara Vodovodu, građani mogu dobiti na brojeve telefona 322-005 i 323- 191, kaže se u saopštenju Vodovoda.

10 Komentari

 1. Član 34 : Vodomjer mora biti smješten u posebnim zatvorenim šahtama koje izgrađuje investitor, odnosno vlasnik objekta, o svom trošku. Korisnik je dužan da šahtu za vodomjer održava o svom trošku i stara se da bude uredno i pristupačno.
  Član 41: Unutrašnja vodovodna instalacija počinje iza vodomjera i obuhvata glavne i razdijeljene vodovodne cijevi iulazne i razvodne vodove do pojedinih potrošnih uređaja. Održavanje instalacija iz prethodnog stava pada na teret korisnika.
  Član 42 : Objekti i uređaji javnog vodovoda moraju biti zaštićeni od uticaja spoljne temperature i fizičkih oštećenja. U javni vodovod spada čitav sistem, od izvorišta do vodomjera (član 3).
  Prema tome, građani održavaju samo unutrašnje instalacije i vodomjer, a Vodovod sve ostalo.
  Malo vam curi tumačenje.

  6
  1
 2. Ovako glup tekst sto se tice kanalizacije moze samo napisati neznalica vidi se da si sa poda ako imas dokaze ti ih pokazi nemoj da lupetas mora da te je neko iz vodovoda obucio da ovako lupetas gluposti nebih da vrijedjam podjane ima tu dobrih ljudi ali ti si da ne kazem sto ako si upste sa poda mozda si jos visocije

  4
  2
 3. Prvo vi iz vodovoda kontroliste vase radnike sto namjerno puste jak pritisak da pukne cijev negdje pa da imaju posla , sramota za drzavu sta se radi.

  9
  3
 4. Zasto onda placamo vodu koje vise nema nego sto je ima?Da bi mogli dobijati platurine a nista ne raditi Kako odrzavanje satova za struju ide na teret Elektroprivrede i odrzavanje opreme za telefon ide na trosak T-coma?

  9
  3
 5. Da a direktorica Vodovoda će da drži predavanja o surlašu, radnici vodovoda će privatno da ugradjuju vodu, a gradjani će da održavaju vodovodne instalacije… Sve sjajno!

  25
  2
  • NARAVNO GRADJANIN JE UPRAVU DAJU TAKVE USLOVE SAMO DA ONI UZMU STO VISE PARA JOS NABACE POSAO EKIPI KOJA ODRADI KAKO BILO A UZMU DOBRE PARE A DA NEKO DRUGI TO URADI NEBI PRIMILI

   14
   2

Ostavite komentar

*

code