Građani da se uključe u izradu Programa uređenja prostora Herceg Novog

Građani da se uključe u izradu Programa uređenja prostora Herceg Novog

3
Podijeli

Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg-Novi uputio je poziv Novljanima da se uključe u izradu Programa uređenja prostora opštine Herceg-Novi za 2018. godinu.

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, uvid u dokumentaciju može se obaviti svakog radnog dana od 8.00-11.00 sati u zgradi Opštine – Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju (III sprat, kancelarija br.87).

Picerija i restoran

Takođe, Nacrt Programa uređenja prostora Opštine Herceg-Novi dostupan je i na sajtu Opštine Herceg-Novi www.hercegnovi.me.

Prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti Sekretarijatu najkasnije do 3. aprila 2018.godine, preko Građanskog biroa ili na e-mail: urbanist_dragica@hercegnovi.me.

Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata („Sl.list CG“, br. 51/08, 40/10, 34/11, 40/11, 47/11, 35/13, 39/13 i 33/14), propisano je da organ lokalne uprave podnosi Skupštini lokalne samouprave jednogodišnji Program uređenja prostora.

Program sadrži procjenu potrebe izrade novih, odnosno izmjene i dopune postojeće planske dokumentacije i mjere od značaja za njihovu izradu i donošenje. Navedenim Programom se pri tome utvrđuje dinamika uređenja prostora, izvor finansiranja, rokovi uređenja, operativne mjere za sprovođenje planskog dokumenta, a naročito mjere za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kao i druge mjere za sprovođenje politike uređenja prostora. Program, po potrebi, sadrži i mjere u odnosu na objekte izgrađene suprotno zakonu.

3 Komentari

  1. Možete vi donositi i planove i predloge ,programe,ali urbanizam ne fukcioniše,doveli ste neku djecu koja nemaju veze sa svojim poslom,nikad do papira ,dozvole. Bolje da to riješite !

    21

Ostavite komentar

*

code