Građani prijavili neregularnosti, inspekcija izrekla 56 novčanih kazni

Građani prijavili neregularnosti, inspekcija izrekla 56 novčanih kazni

1776
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_logo_kampanja_budi_odgovoranU okviru kampanje Budi odgovoran protekle sedmice su evidentirane 62 primjedbe, na osnovu kojih je izrečeno 56 novčanih kazni, od 30 do 3850 eura. Od toga je značajan dio kazni sustigao preduzetnike i kompanije iz Boke i Budve.

Najveća kazna od 3850 eura izrečena je MK servisu za popravak vozila i rent-a-car iz Budve, zbog neizdavanja fiskalnih računa i pružanja usluga bez odobrenja.

Picerija i restoran

Inspektori su agenciji Panorama iz Budve izrekli kaznu od 2150  eura  zbog neposjedovanja licence za rad, a zbog odbijanja reklamacije sa 1,7 hiljada eura kaznili su poslovnicu M:tel-a u kotorskoj Kameliji.

Kazne od 1150 eura izrečene su Idea marketu u Igalu, jer cijene proizvoda na akciji nijesu zakonski utvrđene, kao i turističkoj agenciji u Budvi u kojoj se nijesu prdržavali navedenih cijena. Ista kazna izrečena je plažama Savina i Perla u Herceg Novom, kao i zakupcima plaža u Budvi, Baru i Herceg Novom, jer je, suprotno propisima, više od polovine njihove površine bilo pod ležaljkama.

Kazna od 1000 eura izrečena je kafiću Tondo u Herceg Novom zbog neposjedovanja dozvole za rad. Kazna od 800 eura izrečena je i konobi Akustik u Kotoru zbog lažnog reklamiranja.

Sa po 300 eura su kažnjeni dileri smještaja u Ulcinju i Budvi, kupalište 16 B i terasa M u Herceg Novom, šank River u Risnu, Silistria u Virpazaru i suvenirnica Koral u Kotoru.

Kazne od po 200 eura inspektori su izrekli, pored ostalog, izdavaocu smještaja u Budvi, Komunalnom preduzeću u Kotoru i hotelu Mimoza u Tivtu.

Kazne od 150 eura izrečene su dilerima smještaja u Herceg Novom, Baru i Budvi.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

3 Komentari

 1. Ja sam vam prije dva dana javio za Slučaj u Voli marketu na lokaciji Topla 2 gdje je menadžer marketa koja je tada radila za kasom prodala maloljetnom dijetetu cigarete, to nije prvi put da sam istom mjestu svjedok ovakvih protivzakonskih radnji, kada sam je upozorio na prekršaj odgovorila mi je veoma drsko da to svi stalno rade i da navodno poznaje roditelje tog djeteta.. Zato ako neko iz inspekcije ovo čita neka napokon nešto preduzmu ili ćemo i dalje vjerovati da u ovoj zemlji samo mi obični ljudi moramo poštovati zakone..
  0  0
 2. Premalo za sve,jer nema reda niđe,a narod mora da podmiri svoje osnovne potrebe.Dobrih radnika nema ni za lijek,jer malo koji gazda zna da ih izdvoji sa platom.Sa ulice se zaposle aktivisti raznih grupa, tako da to trpi i turizam i zdravstvo i gradnja i opština.Zemlja je okrugla i život je krug.
  0  0
 3. 150eura kazna za dilere, a to sto se bacaju po automobilima i ugrozavaju bezbjednost svih ucesnika u saobracaju? a jos oni to izbiju za 10 min, a grad nam lici na izrael zbog njih, kao bombasi samoubice skacu po vozilima…
  0  0

Ostavite komentar

*

code