GRAĐANSKI BIRO SVE BLIŽI KORISNICIMA, ALI POPODNE MALO POSLA

GRAĐANSKI BIRO SVE BLIŽI KORISNICIMA, ALI POPODNE MALO POSLA

116
0
Podijeli

Usluge Građanskog biroa u Herceg Novom, koji od početka juna radi i u poslijepodnevnim časovima do 19 sati u proteklih 15 dana koristio je relativno mali broj građana.

Prema podacima ove službe u tom periodu ovjereno je 124 dokumenta i primljeno 23 predmeta. Kao i u jutarnjim satima građani imaju mogućnost, da ovjere dokumenta i prepise, ili da predaju zahtjeve i predmete.
Analiza rada Biroa po novom radnom vremenu biće napravljena 25. jula kako bi se vidjelo da li postoje stvarni razlozi za poslijepodnevnim radom tokom cijele godine.
Službenik koji radi poslije podne prima i klasifikuje predmete i oni se sjutradan, čim se u 7 sati otvori Građanski biro, šalju nadležnim opštinskim službama i Sekretarijatima na obradu.
– Ekspeditivnost je maksimalna – kaže za naš portal načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme, Siniša Ćurčija. Nadamo se da će ubuduće građani mogućnost da posao završe u poslijepodnevnim časovima više koristiti, jer je radno vrijeme produženo na njihovo insistiranje, zbog, kako je najčešće navođeno, nemogućnosti da završe posao u jutarnjim satima, jer rade ili su spriječeni nekim drugim obavezama. Cilj je bio i da se smanje gužve u jutarnjim časovima, odnosno, da građani završe posao bez velikog čekanja i nervoze, kaže Ćurčija i ističe da se poslije podne posao može završiti lakše i brže.
Ćurčija najavljuje da će od jeseni preispitati mogućnosti da se na ulazu u Građanski biro postavi pristupna rampa za lica u invalidskim kolicima i one koji se teže i uz pomoć pomagala kreću. Nedavno je na opštinskom parkingu, vrlo blizu Građanskog biroa obilježeno i jedno mjesto za parkiranje vozila koja koriste lica sa posebnim potrebama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code