GRAĐANSKI BIRO U HERCEG NOVOM PROMOVIŠE DOBAR POSLOVNI DRESS CODE

GRAĐANSKI BIRO U HERCEG NOVOM PROMOVIŠE DOBAR POSLOVNI DRESS CODE

117
0
Podijeli

Promjene u bontonu poslovnog odijevanja u opštinskoj administarciji u Herceg Novom od danas su vidne u Građanskom birou. Šalterski službenici Građanskog biroa imaju drugačiju odjeću nego do sada.

Prvi put su žene i muškarci odjeveni u istim košuljama – bijelim sa teget detaljima. Na rukavu košulje je grb Opštine Herceg-Novi, a na lijevom džepu akreditacija – ime i prezime službenika i njegovo radno mjesto.
U Građanskom birou radi deset radnika, s tim što su dvije službenice primljene na određeno vrijeme kao zamjena za zaposlene koje su na porodiljskom odsustvu. Od 1. juna Građanski biro radi do 19 časova, tako da građani mogu da podnesu zahtjeve i u popodnevnim časovima. Iako je u tom terminu angažovan samo jedan službenik građani mogu da dobiju sve usluge kao i u prijepodnevnim časovima.
No, da li je ovo i početak novih pravila u odjevanju, odnosno poslovnog dress coda u opštinskoj administarciji i javnim preduzećima, pred vrućine, koje mnoge tjeraju da dolaze u bermudama, razgolićenim haljinama, mini suknjama?
Poslovni dress code je ustvari granica dobrog ukusa koja se ne smije preći. U Crnoj Gori, pa i u Herceg Novom većina preduzeća se još oslanja na to da zaposleni sami znaju granicu dobrog ukusa u svakodnevnom odijevanju za posao. Samo je manji dio njih donio pravilnike o odijevanju. Opštine u Boki Kotorskoj i Budva imaju neka (ne)pisana pravila odavno. Tako Budvani ne dopuštaju da građani u bermudama u ulaze u kabinet predsjednika Opštine.
Da je donošenje pravilnika o odijevanju na radnom mjestu dobar poslovni potez potvrđuju stručnjaci, po kojima je dress code bolje službeno propisati, jer nemaju svi iste kriterijume i granice dobrog ukusa.
Ispada da “odijelo ipak čini čovjeka”. U tom slučaju pročitajte:

Picerija i restoran

10 PRAVILA POSLOVNOG DRESS CODEA:

1. tetovaže i piercing zabranjeni
2. kod žena zabranjena gola leđa i ramena
3. obvezano odijelo za muškarce
4. dužina ženske suknje centimetar do dva ispod koljena
5. kod muškaraca obvezna kravata
6. žene treba da izbjegavaju napadan nakit
7. muškarci treba da izbjegavaju nakit, posebno narukvice i naušnice
8. izbjegavati kričave boje i upadljive uzorke
9. farmerke strogo zabranjene
10. nema ležernog dana za odijevanje tokom radne sedmice

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code