Građanski savez: Agencija potvrdila konflikt interesa odbornika, slijede nove tužbe

Građanski savez: Agencija potvrdila konflikt interesa odbornika, slijede nove tužbe

2136
11
Podijeli

images_slike_logo_gradjanski_savez_logoU nastojanju da se sprovede zakonitost u radu novske Skupštine Grđanski savez je zatražio mišljenje Agencije za sprječavanje korupcije pod sumnjom da su određeni odbornici u konfliktu interesa, jer su u isto vrijeme odbornici i članovi tj. presjedavajući UO preduzeća čiji je osnivač opstina, objašnjavaju u reagovanju iz tog Kluba odbornika.
– Neposredno pred sjednicu na kojoj je trebalo razmatrati budžet, Građanski savez je dobio pismeno mišljenje Agencije gdje je izričito rečeno da to jeste tipičan primjer sukoba interesa, što znači da su odbornici koji su u isto vrijeme članovi ili predsjedavajući u UP javnih preduzeća, u sukobu interesa. Iz ovoga proizilazi da ne mogu da glasaju za usvajanje budžeta,već da moraju da se izjasne da li su odbornici ili u UO. Primjera radi odbornik koji je presjednik Savjeta JUK “Muzeji i galerije” glasa da se toj jedinici opredjele budžetska sredstva, što ukazuje Zakon, ali i logika. Tim povodom predjednica OK GS je neposredno pred održavanje sjednice dostavila kopiju navedenog mišljenja presjedniku SO i presjednicima OK. Predsjednik se izjasnio da ga navedeno mišljenje Agencije ne zanima i ne obavezuje jer “tu nisu pomenuta imena na koja se sukob interesa odnosi”. Čudimo se da je takvo mišljenje došlo od diplomiranog pravnika, jer je svakome laiku jasno da se to mišljenje odnosi na cijelu Crnu Goru i na svaki slučaj gdje se takva situacija pojavi, prema tome i na svakog odbornika u opštini Herceg Novi koji krši navedeni zakon. Predsjednica OK GS je na početku sjednice ponovo skrenula pažnju na ovaj problem, gdje je nekorektno presječena u izlaganju gdje je htjela pojasniti i spriječiti da se donese pravno manjkav akt koji bi izazvao nove probleme, jer su i postojeci problemi dostigli kulminaciju u našoj Opštini – obrazlažu iz Građanskog saveza.
Komentarišući izbor Nataše Aćimović za presjednicu opštine smatraju da je to „zamajavanje građanstva, jer nije postupljeno u skladu sa odlukom Upravnog suda“.
– U ovakvoj situaciji predstoje naše nove tužbe i nove procedure, jer je za GS važno jedino poštovanje pravila i zakona u interesu građana Herceg Novog. Novljani koji su glasali u decembru 2014. godine sigurno nisu glasali za ovakvu vlast – zaključuju u saopštenju iz Građanskog saveza.

11 Komentari

 1. Cstitke Gradjanskom Savezu vi ste pravi zastitnici gradjana vidim da svi Novljani koji nemogu da rijese probleme mogu preko vas ljudi pogledajte dup zalite se dok vam nije kasno podjite do GS da vam pomognu veliki pozddrav za GS HN i samo tako

 2. dokle vise; eto pistigli smo namero!!
  Ako je za vjerovati vama i rezultatima testova koje ste rjesavali, pravi ste mi sagovornik
  Ukljucite se i Vi aktivno u drustveno politicki zivot Novog. Jedino sto sire mase ce Novi izvjesti iz sadasnjeg haosa, sprdnje,… A ja inace volim nadmetanje, nadmudrivanje, i izmedju ostalog i mjerenje svog IQ kroz rjesavanje testova o svojoj pameti. Sretan i prezadovoljan bi bio da mogu sa nekim uporedno resavati test IQ-ja i to sa nekim ko kaze da moze do 150. Javite mi molim svoj mejl na; urossempre@gmail.com Predlazem da test resavamo javno na skveru, uz prisutsvo, gradjana, sudija mense, medija,… Pobjednik čete biti VI, več ako prihvatite moj poziv!!!! A rezultatski pobjednik, ??? vidjecemo, ja sam siguran u sebe,….., Ono sto ce biti novo u Novom je da ce se desavati, pricati, pisati o necemu nesvakidasnjem.

 3. Jedanestoro odbornika vlasti u Novome krsi zakon o korupciji!
  Dakle pada i budzet na sudu, nego kod Spira su na doobuku dosli jaki advokati iz PG to je interesantno!

 4. Re: always @ sempre
  Molim vas da vi prvo saopstite svoj IQ (moj je od 130 do 150, zavisno od tipa testa) a ovima koje ste naveli neka to rade oni koji su ih delegirali/imenovali (ako smatraju da je potrebno).
  Inace ovo sto vi predlazete je takodje vid perfidne diskriminacije, mozda cete u sledecem testu traziti prebrojavanje rasnih odlika DNK.

 5. Imam šest poštenih slugu
  (ONI SU ME NAUČILI SVE ŠTO ZNAM)
  Njihova imena su
  Šta, Zašto, Kada;
  i Kako i Gdje i Ko”
  R. Kipling.
  A mom dragom NOVOM, bi od neprecjenljive vrijednosti bilo več samo jedna od tih šest,…Sa VELIKO MOLIMMM, da mi administrator necenzurirano objaviti slijedeče;
  1.Ulažemo 10.000 eura u testiranje IQ odbornika (vršiče ga nezavisni stručnjaci iz PG i EU), poslanika skupštine CG iz Novog i ostalih direktora, opštinara Herceg Novog i
  2. Svima koji če imati IQ veči od 115 (sa soistomišjlenicima smo spremni da finansiramo izbornu kampanijo) i želeče da se kandiduju na vanrednim izborima za nove izbore dobijaju po 3000eur.
  Za sve to čemo angažovati još TV, radio, exsperte,… i imačemo u Novom prve izbore uma i razuma,….

 6. GS fermajte. Bili ste se spremili uskočit u fotelje. Ma niste bili dovoljno ni hitri ni mudri, pa vam je Dušan opet obje noge nabio u jednu crevlju, pa ne možete balat. Evo se cijeli Izbor trese od straha zbog nove tužbe koju spremate. Nije vama stalo do grada ni do pravde, vama je stalo da namirite svoje povrijeđene sujete. Poniženi ste po ko zna koji put u posljednjih pola god. Ali isključivo svojom krivicom.

 7. Hajde polako da ih imenujemo. Krenimo od DPS. Evo ja navodim odbornika koji je i predsjednik UO Parking servis. Gojsina.’Ajmo redom dalje

 8. GS je Grupa Spasilaca lokalnog DPS-a,Šjor Špiro je mlad čovjek ima on kad čekat svako po godine odluke Upravnog Suda,u međuvremenu će nam objasnit da budzet nije političko pitanje.???!!!!Država pa kakva je da je,u zakonu ovakvu ili sličnu situaciju predviđa privremenu upravu do izbora ako se ne usvoji budzet.

Ostavite komentar

*

code