GRAĐANSKI SAVEZ: DISTANCA OD IZBORA PREDSJEDNICE OPŠTINE

GRAĐANSKI SAVEZ: DISTANCA OD IZBORA PREDSJEDNICE OPŠTINE

212
0
Podijeli

Dojučerašnji članovi Izbora, a nakon raskola i novi Klub odbornika Građanski savez, potpuno se distancira od izbora predsjednice Opštine, s obzirom da smatra da je smjena predsjednika Nikole Gojkovića nezakonita.

Zato su Gojković i Klub odbornika Građanski savez pokrenuli sudski postupak kod Upravnog suda, saopšteno je iz Građanskog saveza.
S obzirom na ovu situaciju ovaj klub neće učestvovati u bilo kom organu Skupštine Opštine dok se sud ne izjasni, poručeno je iz ovog odborničkog Kluba.
– Kao legitimni predstavnici građana sada organizovanih u odbornički klub Građanski savez povodom izbora Nataše Aćimović za predsjednicu Opštine pridružujemo se opštem stavu javnosti, iskazanom preko sredstava javnog informisanja. Reference kandidatkinje ne pružaju osnova za zaključak da će uspješno obavljati dužnost predsjednika Opštine – navodi se dalje u saopštenju.
“Kada se bira predsjednik Opštine od 35 000 stanovnika, najmanje što smo očekivali jeste da to bude osoba muškog ili ženskog pola, sa iskustvom u svojoj struci. Da to bude prvi izbor građana, a ne posljednja šansa, djelo iz očaja, krajnje rješenje jednog prepolovljenog odborničkog kluba, nakon što su mnogi odbili, ne sigurno iz razloga što su nesposobni, već bježeći od igre i politikanstva. Da to bude osoba dokazanog povjerenja dijela građana, koje je zaslužila makar boraveći na bilo kojem mjestu, bilo koje izborne liste. Da to bude osoba čija je personalnost, integritet i identitet prepoznata u gradu i među građanima. Bili su nedavno izbori i na njima je svaka lista ređala valjda najdostojnije kandidate, od 1 do 34. mjesta. Ove osobe nije ni tu bilo”, pojašnjavaju u Građanskom savezu.
Oni smatraju da je to trebalo da bude osoba čija su djela ili makar riječi, zavrijedile pažnju građana, kroz svoju profesiju, kroz društveni angažman, ili bilo koju uvaženu društvenu organizaciju, što za ovu mladu osobu, ne bi mogli reći.
“Da li je vama trebalo puno rada, truda, zalaganja, da postanete odbornici? Da li je bilo dugih tribina, sastanaka, skupova, besanih noći, da bi se stiglo u neki mjesni, opštinski ili glavni odbor svoje partije? Da li treba mnogo poštovanja, poznavanja prilika u gradu, poznavanja ljudi da se nađete na tom i tom mjestu svoje liste?
Zapitajte se, uvaženi koalicioni partneri “Izbora” iz imaginarnog i nikad potpisanog koalicionog sporazuma. Da li je vaše mjesto tu, jer ga niko drugi nije htio, ili ste ga zalaganjem stekli?” – pitaju se u Građanskom savezu.
Oni ukazuju i da velika većina nije nikad čula za lik i djelo kandidatkinje za predsjednika Opštine od 35000 stanovnika i 16000 birača, od kojih je 67 posto izašlo na izbore. Da li su preskočena mnoga pravila i procedure, počev od OIK pa dalje, da se izađe u susret samovolji jednoga čovjeka, pitaju iz ovog saveza:
“Najzad, izbor kako je sproveden u Skupštini, kao što je bio slučaj i sa razriješenjem predsjednika Nikole Gojkovića je nezakonit, jer je uz to predviđen Statutom Opštine da kandidat za predsjednika Opštine može biti samo lice sa neke od izbornih lista sa koje je izabran makar jedan odbornik u Skupštini. Iako Građanski savez u svojim redovima ima vrhunske pravne autoritete, ipak smo konsultovali ljude od pravne struke u Crnoj Gori. Oni su potvrdili naše stavove i konstatovali da na ovakvo kršenje zakonitosti još nisu naišli u svojoj praksi”, tvrde u ovom Građanskom savezu i zakljujučuju da su konačno nakon izbora maske pale.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code