Građanski savez: Pokrenuti odgovornost zbog odlaganja Skupštine o budžetu

Građanski savez: Pokrenuti odgovornost zbog odlaganja Skupštine o budžetu

14
Podijeli

images_slike_logo_gradjanski_savez_logoSkupština udruženja građana Građanski savez Herceg Novi oštro osuđuje odlaganje SO Herceg Novi zakazane za 23. februar, na čijem je dnevnom redu bilo predloženo usvajanje opštinskog budžeta za 2016. godinu, kao i donošenje nekoliko drugih važnih odluka za normalno funkcionisanje lokalne zajednice.
– Smatramo da za odlaganje ove sjednice, kao i svih skupštinskih odbora na kojima je prethodno trebalo razmotriti prijedlog budžeta i ostalih odluka nije postojao nikakav prihvatljiv opravdavajući razlog. To je uslijedilo isključivo kao posljedica revolta jednog dijela odbornika iz sastava vladajuće koalicije, zato što je da bi se zaštitila zakonitost i poštovanje pravnog poretka, odložena sjednica iste Skupštine zakazana za 22. februar. Na njoj je trebalo ponovo da se odlučuje o izboru ranije nezakonito izabrane predsjednice opštine. Budžet, što je opšte poznato, predstavlja temeljni akt za normalan rad opštinskih vlasti, njenih službi, i u velikoj mjeri za funkcionisanje čitave lokalne zajednice na opštinskom nivou. Stoga, ozbiljno zabrinjava nebriga koja je pokazana kroz postupak odlaganja, njegovog donošenja za godinu koja već uveliko teče i to da bi se zadovoljila nečija bolesna sujeta – navode iz Građanskog saveza.
Ono što posebno zabrinjava, po njima, jeste to što nosioci društvene odgovornosti, odlažući sjednicu SO zakazanu za 23. februar i prkose pravnom sistemu države:
“Razlog kojim su motivisani je njihovo nezadovoljstvo što se u skladu sa odlukom nadležnog suda o nezakonitom izboru predsjednice odlaže sjednica zakazna za 22. februar u nastojanju sprječavanja ponovnog nezakonitog izbora. Prema tome, navedeno ponašanje pokazano u vezi odlaganja sjednice zakazane za 23. februar sa aspekta opšteg društvenog vrednovanja je veoma destruktivno i treba ga u korijenu sasjeći, a nosioce ove pojave podvrgnuti adekvatnoj društvenoj odgovornosti – poručuju iz Građanskog saveza.

14 Komentari

  1. A sto niste na glasanje za budzet ahahahahahahha a dje ste penzioneri nema vas ahahhaha niksaaaaaa ajte na sud hahaha dje je spiro stari pravnik hahahaha

  2. Sad je sve ok, doci ce Dusko na budzet, da podrzi stvar.
    Pazite !!!opaka je igra DPSa.Moze se desiti da u sali budu samo DRKOVCI, NIKSINI I DPS,i da to opet nista ne znaci,ni DRKu ni NIKSI.Kome to odgovara DPSu!!!!Opet oni biraju!!!

  3. @bokeljka
    Sve da je to možda tačno, to i dalje ne mijenja činjenicu da oni na izborima nisu učestvovali i da za njih niko u ovom gradu nije glasao.

  4. Ova grupacija Luka je odrzala pravnu lekciju svima u drzavi i skrenula paznju medjunarodnih organizacija na Herceg Novi! Dostojanstveni i pravedni!

  5. Slusam kroz grad: Niksa je uvijek bio protiv dps.. Nagovorili su ga… Nije znao sta radi… Zemljo otvori se, ne mogu vjerovati sa kim sve zivim u istom gradu. NIKSA JE ISTO STO I DUSKO KRUSO!!! Jedva Niksa ceka da skoci u zagrljaj dps-u. Zajedno su nas prevarili i Dusko I Niksa.

Ostavite komentar

*

code