Građanski savez poslije sudske rasprave: Razrješenje Nikole Nikše Gojkovića nezakonito

Građanski savez poslije sudske rasprave: Razrješenje Nikole Nikše Gojkovića nezakonito

2728
12
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U  Upravnom sudu Crne Gore u 10:30 h održana je javna rasprava povodom tužbe Odborničkog kluba Građanski savez o razrješenju Nikole Nikše Gojkovića sa dužnosti predsjednika Opštine Herceg Novi, saopštavaju iz Građanskog saveza.

images_slike_logo_gradjanski_savez_logo– Ova tužba je uslijedila nakon što je Skupština reagovala novim odlukom o razrješenju, iako je prethodna bila oborena na istom sudu ove godine u februaru. Sudija izvjestilac Gordana Pot, upoznala je sudsko vijeće i stranke sa razlozima zbog kojih odbornički klub smatra da je odluka o razrješenju nezakonita, kao i sa sadržinom odgovora na tužbu koji je u ime Skupštine podnio i potpisao predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi,  Andrija Radman.

Picerija i restoran

Sudija izvjestilac je obavjestila da su u tužbi negirane sve okolnosti koje su istaknute u odluci o razrješenju kao razlog da se to učini. Prisutni odbornici odborničkog kluba Građanski savez su ostali pri navodima tužbe, i naglasili da je sadržina odgovora na tužbu najupečatiljivija potvrda tačnosti da su svi razlozi u odluci o razrješenju neistiniti – saopštavaju iz tog odborničkog kluba.

Oni su zamjerili što predsjednik Skupštine nije pristupio raspravi tumačeći to da ga je bilo sramota da brani ono što je potpisao:

– Umjesto da se predsjednik pojavi Skupštinu opštine je zastupala jedna mlada pravnica iz sastava uprave koja je bila jako korektna, i njeno izlaganje se svelo na izjavu da ostaje pri datom odgovoru na tužbu – navodi se u saopštenju.

Dr Špiro Vuković odbornik i jedan od tužilaca vjeruje  da će sud postupiti u skladu sa zakonom, a samim tim i da će usvojiti tužbu. Usvajanjem ove tužbe ne samo da će se doprinijeti poštovanju zakonitosti u našoj opštini i u zaštiti prava Nikole Nikše Gojkovića, nego će se dati do znanja društvenoj javnosti Crne Gore da je funkcija predsjednika Opštine jedna značajna upravna karika u demokratskom sistemu i da se raznim manipulacijama mora zaštititi od samovolje i nezakonitosti. Znači da se kod pozivanja na odgovornost predsjednika Opštine striktno mora poštovati zakon koji tačno predviđa uslove kad se on može razrješiti prije isteka mandata i da tu ne smije biti nikakvog volonterizma, da bi čovjek mogao da postupa u skladu sa zakonom, svojom savjesnošću, a ne da bude prinuđen da podliježe dnevnim potički i politikanskim pritiscima – zaključuje se u saopštenju Građanskog saveza.

Odluka će biti donijeta u zakonskom roku.

12 Komentari

 1. Nikši , mir djetinjstva ti je na Mokrine,a inostranstvo obično izludi čovjeka,pušti se savjetnika.Počini malo,previše si drukčiji,bježi od napasti moderne,politike,grabeža….Ti si pravi mještanin,neiskvareni domaćin.
  0  0
 2. Ostavi se Nikša politike,nije to za tebe.
  Putuj po svijetu pa da vidiš kako se živi, i na Mokrine ne idi više.
  Kad jednom otputuješ na odmor u inostranstvo nečeš se vraćati.
  0  0
 3. Da li komentari u stilu ko ima 18 odbornika znače da onaj koga podrzava tih 18 odbornika ne mora da postuje zakon, ili mozda moze i da tuče narod. Siguran sam da u opštini ima onih kojl tako misle ali nismo mi bas toliko potonuli kao grad…. Vrijeme je da neki nauče da batina ima dva kraja….
  0  0
 4. Nadam se da je i Niksa odustao od te funkcije.Istini na volju,to sto je neko posten (ako i jeste,ne ulazim u to) ne znaci da ga treba postaviti na tu funkciju.Covjek nije za to i ako je pametan nikad se vise nece prihvatiti funkcije koja ce ga na taj nacin eksponirati.
  0  0
 5. Hoce li biti ili nece, to je jedna muzika, aji ne zaboravimo, Niksa je bio predobar za tu funkciju, nije nogao izaci na kraj sa azdajama.
  0  0

Ostavite komentar

*

code