GRAĐANSKI SAVEZ ZA DIJALOG IZMEĐU CIVILNOG DRUŠTVA I LOKALNIH I DRŽAVNIH ISNTITUCIJA

GRAĐANSKI SAVEZ ZA DIJALOG IZMEĐU CIVILNOG DRUŠTVA I LOKALNIH I DRŽAVNIH ISNTITUCIJA

365
0
Podijeli

Novoformirano Udruženje Građanski savez u Njegoševoj ulici u Novom, priredilo je svečanost povodom otvaranja prostorija odborničkog Kluba.

Ovo Udruženje, kako je obrazloženo, nastalo je zbog građana Herceg Novog, kao i obaveze prema 4200 birača koji su mu ukazali povjerenje dok su bili u Izboru.
– Cilj formiranja Udružena jeste doprinos poboljšanju životnih uslova građana, kako u ekonomskom, obrazovnom, kulturnom, socijalnom, humanitarnom i svakom drugom, za način življenja povoljnijem smislu, kao i ostvarivanju njihovih građanskih prava i sloboda. U skladu sa titm, u budućem radu nećemo biti ničiji kontrolni organ. Radi ostvarivanja ciljeva udruženja posebno ćemo se angažovati na uspostavljanju dijaloga između civilnog društva i lokalnih i državnih organa – kazao je u prigodnoj riječi osnivač i lider Građanskog saveza, Nikola Gojković.
On je dodao da su im potrebne građanske pobude, inicijative i prijedlozi kako bi se preko odborničkog kluba one našle na Skupštini Opštine Herceg Novi.
Sastav i djelovanje Građanskog saveza biće odraz nacionalnog, vjerskog i političkog građanskog sastava Opštine, uz sve različitosti, jer „ne želimo da pravimo nikakve podjele”, kazao je Gojković.
Odata je pošta minutom ćutanja preminulom osnivaču Izbora, odborniku, Mišu Škobalju, a članica Građanskog saveza Dijana Popović uručila je Nikši Gojkoviću svojevrsni epitaf, ili bolje reći podsjećanje na jednu od brojnih mudrosti Miša Škobalja:
„Kad dođeš ispred Boga, Bog te neće pitati šta je tebi neko radio, nego šta sti ti radio!”
Na svečanost su pozvani predstavnici svih odborničkih Klubova, osim Izbora, a nisu prisustvovali iz Klubova demokrata. Među zvanicama su bili počasni konzul Mađarske, Ćaba Mađar i konzul Republike Srbije u Herceg Novom, Zoran Dojčinović, kao i predstavnici vanparlamentarnih stranaka CDU i URA. Pozvani su bili i iz sve tri vjerske zajednice, ali su spriječeni da dođu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code