Gradnja hotela i golf igrališta u okviru Luštice bay narednih mjeseci

Gradnja hotela i golf igrališta u okviru Luštice bay narednih mjeseci

995
0
Podijeli

opstina tv lustica bay sastanakJedan od najznačajnijih projekata u našoj državi Luštica bay gradi se planiranom dinamikom a ove godine počeće gradnja hotela i golf igrališta. To su najavili predstavnici kompanije Luštica Development  Ad, na čelu sa direktorom Darrenom Gibsonom, u razgovoru sa predsjednikom opštine Tivat, Ivanom Novoselom i njegovim saradnicima. Sastanku je prisustvovao i predstavnik MORT-a Marko Vukašević.

-Već početkom 2017-godine možemo očekivati useljenje novih stanara u 90 novih stanova. Planirano je da već sljedećeg mjeseca bude tzv. „soft“ otvaranje marine, a zvanično polovinom sljedeće godine. Izgradnja hotela je u  fazi pripreme, a izbor glavnog dizajnera se očekuje u narednih 2-3 nedjelje. Nakon završetka ljetnje turističke sezone, otpočelo bi se i sa grubim radovima na savremenom golf terenu koji potpisuje renomirana američka kompanija Gary Player – istakao je Gibson.

Picerija i restoran

Tokom višečasovnog razgovora, sagovornici su se dotakli brojnih tema poput početka radova na saobraćajnici MR1, izgradnje cjevovoda za vodosnadbjevanje Luštice, poreza na imovinu, odvođenja otpadnih voda iz budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, ali i mogućnosti korišćenja tretiranog mulja za potrebe izgradnje budućeg golf terena. Na sastanku je bilo riječi i o ugovoru o sponzorstvu za 2016-tu godinu, kao i uključivanju ovog renomiranog investitora u organizciji dočeka Nove godine u Tivtu.

Zaključeno je da  je saradnja opštine Tivat i kompanije Luštica development a.d na izuzetno viskom nivou, zahvaljujući prije svega partnerskom odnosu i izvanrednoj saradnji sa lokalnom upravom, te se u narednom periodu očekuje otvaranje na desetine novih radnih mjesta i intenziviranje aktivnosti u realizaciji ovog najvećeg investicionog projekta na Mediteranu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code