GRADNJU KOLEKTORA TURSKOM IZVOĐAČU POMAŽU UŽIČANI?

GRADNJU KOLEKTORA TURSKOM IZVOĐAČU POMAŽU UŽIČANI?

127
0
Podijeli

kolektor radovi zelenikaIzgradnja kanalizacionog kolektora u Herceg Novom i dalje kasni. Nije došlo bi do većeg angažovanja radnika, što je izvođač, turska firma „Čeltičoglu” najavila na stastanku s predsjendikom opštine Dejanom Mandićem, početkom oktobra. Ovo je za Radio Jadran potvrdio izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš.


Iz Čeltikčoglua su najavili da će do kraja mjeseca u posao biti uveden podizvođač radova:
“Još ne znamo tačno koji bi to podizvođač mogao biti, a prema nekim dosadašnjim informacijama – biće angažovano “Jedinstvo” iz Užica. Ta firma radila je i kolektore u Kotoru i Budvi. Koliko znam, oni su tamo radove u roku završili i ako bi bili angažovani i ovdje, vjerujem da bi dinamika izvođenja bila mnogo bolja” – ističe Velaš.

Picerija i restoran

 

Kolektor se gradi na više lokacija i nema večih zastoja u saobraćaju:
“Najviše se radi na dijelu cjevovoda na pumpnoj stanici kod kružnog toka u Meljinama, zatim na sanaciji sekundarne vodovodne mreže na rivijeri kao i na dijelu kanalizacije kod vojnog otpada u Đenovićima”.
Kad je riječ o izvođenju radova u postrojenju za preradu otpadnih voda u Nemiloj, za koju je zadužena takođe turska firma Mas Gintaš, Velaš navodi da je dinamika zadovoljavajuća i da se maksimalno koristi lijepo vrijeme. Iskopana su dva bazena, a do sinoć je izbetonirana i površina od oko 2000 kubnih metara.
“Zadovoljni smo brzinom kojom se izvode ti radovi. Obavljaju se iskopi na još dva bazena i nadamo se da će se uskoro doći do betonskih radova i kod njih”.
Inače, treći dio projekta poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u Herceg Novom podrazumijeva izgradnju 35 km vodovodne i kanalizacione infrastrukture, 13 pumpnih stanica i jedan podmorski ispust, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda.
Vrijednost kolektora i mreže procijenjena je na 18,5 miliona eura, a sredstva su iz donacija i kredita KfW banke obezbijedile Vlada i opština. Za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koja je počela sredinom avgusta i povjerena turskoj kompaniji Mas Gintaš, predviđeno je deset miliona eura.kolektor radovi zelenika2

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code