GRADSKA LUKA IMAĆE SUVE ZIMSKE VEZOVE, A DO LJETA BOLJI KVALITET USLUGA

GRADSKA LUKA IMAĆE SUVE ZIMSKE VEZOVE, A DO LJETA BOLJI KVALITET USLUGA

596
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Sezona u Gradskoj luci Škver može biti produžena i tokom zime, jer upita za vezove ima i to treba iskoristiti.

– Uprava luke će od nadležnih opštinskih struktura zatražiti lokaciju za izdavanje, kako bi bio postavljen suvi zimski vez – nešto što Gradska luka sada nema. Broj suvih vezova zavisiće od veličine parcele koja bude data u zakup – navodi direktor Agencije za gazdovanje Gradskom lukom, Vladimir Zloković.
Sekretarijatu za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine predata je i inicijativa za postavljanje sanitarnog čvora i novih prostorija, odnosno nabavke većeg kontejnera koji bi bio radni prostor zaposlenih. Jedna od mogućnosti je, kako kaže Zloković, i da se u okviru novog kontejnera postavi sanitarni čvor za nautičare i zaposlene.
„U planu je i izrada novog cjenovnika sa višom cijenom vezova za sljedeću sezonu. Naravno, nastojaćemo da taj skok cijena opravdamo i kvalitetnijom ponudom”, uvjerava Zloković.
U saradnji sa Sekretarijatom za prostorno planiranje biće određena lokacija za reklamiranje i prodaju izletničkih karata lokalnih prevoznika. Tako više neće biti negodovanja među njima i svi prevoznici koristiće najvjerovatnije plato kod spomenika osnivaču grada, Tvrtku I Kotromaniću.
Inače, u julu je u Luci bilo usidreno 430 plovila, u avgustu 459. Septembar i oktobar su, što je bilo i za očekivati, donijeli slabije poslovanje, sa usidrenih 317, odnosno 106 plovila. Najbrojnije su bile jedrilice dužine 10 do 15 metara, uglavnom stranih državljana. „Uglavnom su nam dolazili nautičari iz Italije i mediteranskih zemalja, ali i iz Rusije, a raduje nas i dolazak nautičara sa sjevera Evrope. Finci su dolazili u par navrata i bili su izuzetno zadovoljni uslugom koju smo im pružili. Tokom ljeta u Luku su redovno pristajali i veći izletnički brodovi koji primaju i do 250 putnika – Vesna, Vesna 5, Vesna 7, Budva, Marija D i Knez Lipovac”.
Zloković podsjeća da je u maju održana regata „EST 105″ koja je privukla veliki broj jedriličara iz zemlje i inostranstva. U septembru je luka na Škveru bila domaćin i jedan od sponzora ribarskog takmičenja „Big Gejm Fišing”, a u oktobru je organizavana akcija čišćenja podmorja luke „Čisto prijateljski”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code