Gradska muzika Herceg Novi i mažoretke na proslavi 190 godina od osnivanja...

Gradska muzika Herceg Novi i mažoretke na proslavi 190 godina od osnivanja Mestne godbe Novo Mesto

2
Podijeli

Ansambl Gradske muzike Herceg Novi sjutra putuje u Sloveniju u grad pobratim Novo mesto, koje obilježava jubilej 190 godina od osnivanja Mestne godbe Novo Mesto.

Kapelnica Gradske muzike, Valentina Kulinović kazala je za Radio Jadran da je riječ o uzvratnoj posjeti, jer je taj plehani ansambl gostovao na proslavi  jubileja 130 godina od osnivanja Gradske muzike Herceg Novog.

Picerija i restoran

– Sada je njihov jubilej, a oni traju duže nego mi. Tamo ćemo biti 1, 2. i 3. juna. Centralna proslava je 2. juna, kada ćemo nastupiti u defileu sa još 11 orkestara – navodi ona.

Gradska muzka i mažoretke imaće tokom dana defile ulicama Novog Mesta, a uveče će biti upriličen i svečani koncert.

– Time, u stvari, nastavljamo i saradnju i njegovanje višedecenijske pobratimske veze koja postoji između Novog mesta i Herceg Novog – objašnjava Kulinović.

Pored delegacije Gradske muzike i mažoretki, u posjetu Novom mestu putuju i savjetnica predsjednika Opštine, Tamara Vujović i Vojislav Vojo Kilibarda iz JUK Herceg Festa.

Put u Sloveniju podržali su Opština Herceg Novi, koja je obezbijedila prevoz, kao i lokalna Turistička organizacija.

Kulinović je kazala i da su u Sloveniju ponijeli reklamni materijal TO Herceg Novi, kako bi posjetu Novom mestu iskoristili i kao svojevrsnu promociju grada.

Inače, donacijom Opštine ansambl Gradske muzike dobio je novu, jednoobraznu obuću, u kojoj su muzičari nedavno nastupili na manifestaciji Dani Herceg Novog u Beogradu.

2 Komentari

  1. Znali neko gdije je kapelnica muzike Dabovic,vratila se je u muzicku skolu,ali ne i u muziku.Koliko me pamcenje sluzi g.Kulinovic joj je bila zamjena,dok je bila na trudnickom bolovanju.

    9
    3

Ostavite komentar

*

code