GRANIČNA POLICIJA HERCEG NOVI U SUSRET PRAZNICIMA BEZ PETARDI

GRANIČNA POLICIJA HERCEG NOVI U SUSRET PRAZNICIMA BEZ PETARDI

269
0
Podijeli

U okviru akcije Petrada, kontakt policajci granične policije sa reona Sutorina i Sitnica Željko Todorović i Dragoslav Vlaović djelujući preventivno izradili su flajer koji će dijeliti djeci u pograničnim mjestima Sutorina i Sitnica.

Žele da ih upoznaju sa opasnostima koje su realne prilikom korištenja pirotehničkih sredstava. To je i dio projekta “Rad granične policije u zajednici”.
Kontakt policajci pored mogućih posljedica usljed nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, žele da informišu građane, posebno đake, i sa o zakonskim odredbama kojima sankcionišu upotrebu nedozvoljenih pirotehničkih sredstava – saopštavaju iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi.
Oni ističu da su svjesni činjenice da upotreba pirotehničkih sredstava povodom novogodišnjih i vjerskih praznika može da izazove nesagledive posljedice po osobe koje ih upotrebljavaju, pa je stoga neophodno da se svaki pojedinac uključi u akciju, kao i da bude u kontaktu sa policajcima koji će po njihovom pozivu i regaovati.
Roditelji takođe moraju upoznati djecu o mogućim posljedicama nestručne i nedozvoljene upotrebe pirotehničkih sredstava, jer su petarde i ostali pirotehnički rekviziti male bombe, a ne igračke.
Uobičajena pojava jeste da se uoči novogodišnjih i vjerskih praznika naglo povećava promet pirotehničkih sredstava (petardi) koja se smatraju eksplozivnim materijama i ne postoji mogućnost legalnog prometa i prodaje pojedincima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code