GRBLJANI POSVEĆENI POVEĆANJU PČELARSKE PROIZVODNJE

GRBLJANI POSVEĆENI POVEĆANJU PČELARSKE PROIZVODNJE

286
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iskoristiti potencijal Grblja, povećati proizvodnju visokokvalitetnog meda, brendirati proizvod sa zaštićenim porijeklom i na tim osnovama razvijati turizam posebnih interesa, oživjeti selo i obogatiti turističku ponudu Kotora, ideja je koju Društvo pčelara Grbalj želi da ostvari u narednim godinama.

Zato i rade i na stalnoj edukaciji otkako su osnovani u septembru prošle godine. Za večeras su najavili predavanje za pčelare i zainteresovane građane, od 20 h u OŠ Nikola Đurković u Radanovićima. Tema će biti „Proizvodnja, dodavanje, i zamjena matica i primjena ljekova”, o čemu će govoriti predsjednik Udruženja pčelara Bar i uzgajivač matica, Milan Isidorović.
Cilj Društva koje okuplja 35 članova je afirmacija i unaprjeđenje pčelarstva na teritoriji Grblja i promocija pčelarskih proizvoda koji će biti prepoznati upravo po obilježjima ovog, po svemu izuzetnog prostora, ali i okupljanje lokalnih pčelara u povećanju pčelarske proizvodnje. Važno je i jačanje saradnje sa svim relevantnim institucijama i sličnim organizacijama u zemlji i inostranstvu, poručuju iz ovog društva. Njegovi članovi posjeduju 1.500 pčelinjih društava, stacioniranih na području Donjeg i Gornjeg Grblja. Radi povećanja broja pčelinjih društava na ovom području, kao i proizvodnje i brendiranja gorkog meda, Društvo će se okrenuti nabavci i raspodjeli pčelarskog pribora, materijala, organizovati seminare i edukativne radionice, posjete uspješnim pčelarima i manifestacijama.
U pripremi je web stranica Društva, a do tada koriste e-mail adresu Maslinarskog društva Boka.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code