GRČKI VOJNI BROD “IKARIA” SJUTRA U KOTORU

GRČKI VOJNI BROD “IKARIA” SJUTRA U KOTORU

162
0
Podijeli

Brod Ratne mornarice Oružanih snaga Grčke, nosač teškog naoružanja “Ikaria”, boraviće od sjutra do 26. avgusta u Luci Kotor, najavljeno je iz grčke amabasade.

Posjeta predstavlja dio Programa vojne saradnje Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva nacionalne odbrane Grčke. Ona je i dio Ljetnjeg trening krstarenja Vojnopomorske akademije Ratne mornarice Grčke za 2015. godinu.
– Trening krstarenje obavlja se u okviru redovnih godišnjih obrazovnih treninga Ratne mornarice Grčke i tom prilikom kadeti sa Vojnopomorske akademije Grčke, sa članovima posade i oficirima, njih ukupno 250, biće u prilici da posjete luku Kotor i realizuju obrazovne posjete Kotoru, Tivtu, Budvi i Cetinju – navodi se u saopštenju.
Brod je prije Kotora posjetitio još i Haifu (Izrael), Aleksandriju (Egipat), La Valetu (Malta), La Speciju (Italija) i Dubrovnik (Hrvatska).
To je peta godina da grčki brodovi posjećuju crnogorske luke. Brod “Ikaria” biće otvoren za građane 24. i 25. avgusta od 18 do 20 sati.
Najavljeno je i da će u utorak biti potpisan Memorandum o razumjevanju povodom saradnje Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore i Hidrografske službe Ratne mornarice Grčke.

Picerija i restoran

Foto: barinfo.me

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code