“GREŠKA U KORACIMA” OPŠTINE – “AZMONT”, IPAK, IMA DOZVOLU ZA PALJENJE OTPADA

“GREŠKA U KORACIMA” OPŠTINE – “AZMONT”, IPAK, IMA DOZVOLU ZA PALJENJE OTPADA

155
0
Podijeli

kumbor kasarnaDa li izvođač radova u bivšem vojnom kompleksu u Kumboru doo Bemax obavlja kontrolisano i odobreno paljenje otpada, juče našoj redakciji osim predstavnika “Azmonta”, to niko od odgovornih u nadležnim opštinskim službama u Herceg Novom, nije znao tačno da kaže, odnosno, svi su tvrdili da izvođač nema dozvolu, ili da im se nije obratio.
Danas iz kabineta predsjednika opštine drugačija priča, uz obrazloženje da je pogrešna slika o “Azmontu” otišla u javnost zbog možda loše komunikacije između Službe zaštite i spasavanja Herceg Novog, Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, Komunalne policije i koordinacionog tima koji prati sve investitore u Novom. Čudno je, ipak, da su juče samo u “Azmontu” tvrdili da imaju sve dozvole za kontrolisano i odobreno paljenje otpada. Tek naknadno je stigla potvrda iz kabineta predsjednika opštine, da su u pravu, te da, kako su i rekli, tokom investiranja neće učiniti ništa što bi poljuljalo povjerenje građana u njih.
Savjetnik predsjednika Vlado Mračević za Radio Jadran je decidan da se u Kumboru obavlja “koordinirano i kontrolisano paljenje zelenog otpada i drvene građe, a sve nadgleda Vatrogasna jedinica Herceg Novog”.
– Nakon što je 30. septembra prestala da važi opštinska odluka o zabrani paljenja otpada na otvorenom, izvođač radova doo Bemax obavjestio je opštinsku Vatrogasnu jedinicu da će kontrolisano na lokaciji bivše kasarne u Kumboru paliti zeleni otpad, koji je nastao tokom pripremnih radova na izgradnji luksuznog kompleksa. Vatrogasna jedinica je u stalnom kontaktu sa izvođačem radova i koordinira ove aktivnosti – kaže Mračević.
Ovakave “greške u koracima”, koje je, vjerovaćemo nenamjerno, napravila lokalna samouprava, svakako da ne idu u prilog obećanjima i očekivanjima da će ovako značajan investitor nailaziti na svu moguću podršku u lokalnoj samoupravi, tokom pripremnih i svih drugih radova prilkom gradnje hotela One&Only i kompleksa u Kumboru, vrijednog 500 miliona eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code