GROM IZAZVAO VELIKI POŽAR ISPOD OBOSNIKA – MJEŠTANI I VATROGASCI SA LUŠTICE...

GROM IZAZVAO VELIKI POŽAR ISPOD OBOSNIKA – MJEŠTANI I VATROGASCI SA LUŠTICE MUNJEVITO REAGOVALI DVA PUTA

135
0
Podijeli

Kiša i gromovi zahvatili su sinoć neke dijelove Boke, kao i dio Luštice, pa je od udara groma u 22.45 izbio požar podno Obosnika.

– Bio je to požar velikih razmjera, buktalo je u dužini od 400 metara i vjetar je širio vatru. Svih 22 članova DVD „Krtoli” sa 4 vozila odmah su izašli na teren. Ogromnu zahvalnost dugujemo mještanima Luštice, posebno Batu Bogetiću. On je o svom trošku sa tri cistjerne vode pomogao gašenje i požar je za sat lokalizovan. Među mještanima se našao i sveštenik, član DVD Krtoli, Urdešić – kaže za Radio Jadran, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli, Stefan Kostić.
Da nije bilo munjevite akcije vatrogasaca i mještana vatra bi ozbiljno ugrozila selo Mrkovi. Vatrogasci su do 4 jutro natapali požarište da se ne bi opet pojavio neki plamen. Međutim, ipak, iza podnevna vatra je ponovo buknila i vatrogasci iz Krtola su sa mještanima opet priskočili i ugasili vatru koja je progutala dio niskog rastinja i prijetla da zahvati naseljeni dio Luštice.
Prema riječima Kostića i ovog ljeta su imali dosta intervencija. U posljednje vrijeme pored ovog sinoć još tri požara su gasili na Luštici, prema Klincima, koji su namjerno izazvani, kao i na jednom vozilu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code