GRUPA ZA SPAS MAMULE: ”RAZDVOJITI NAŠE OD ZAKLJUČAKA ODBORNIKA”

GRUPA ZA SPAS MAMULE: ”RAZDVOJITI NAŠE OD ZAKLJUČAKA ODBORNIKA”

0
Podijeli

U susret vanrednom zasjedanju Skupštine Opštine Herceg Novi 18. februara, na kojem će odbornici razmatrati aktuelnu situaciju vezanu za zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, oglasila se Grupa za spas Mamule.

Njeni članovi, kako navode, cijene potez nadležnih koji su ih pozvali na konsultacije prilikom sazivanja sjednice i time pokazali da shvataju alarmantnost situacije i značaj njihove incijative i peticije upućene državnim organima. Međutim, zahtijevali su da se peticija i njihova incijativa koriste isključivo i jedino u originalnom obliku. – Takođe smo insistirali da se sve što izlazi iz originalnih okvira peticije, jasno naznači kao inicijativa odbornika. Stoga su kao predlozi dva od tri zaključka vanrednog zasjedanja SO Herceg Novi uvršteni integralni zahtjevi i tekst naše peticije upućene nadležnim državnim organima, dok je treći predloženi zahtjev inicijativa odbornika -saopštava Grupa za spas Mamule.
Nadaju se otvorenoj podršci najvećeg opštinskog zakonodavnog tijela. Ističu da su peticija i cijela akcija isključivo građanske, sa samo jednim ciljem i svrhom “da se Lastavica i Mamula u skladu sa zakonom zaštite kao kulutrno istorijsko dobro svih i u službi svih građana Boke, Crne Gore i naših gostiju”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code