Gruvalo u slavu Božića, ali bez povreda

Gruvalo u slavu Božića, ali bez povreda

1159
6
Podijeli

images_slike_ilustracija_petardaPetrade, raznih naziva i karakteristika, Orion, Big Bang, Crna udovoca, Mali i Veliki Rafal, Dobri duh, Dobra paljba, Explosiv, Dinamitka, vatrometi i sve jača pirotehnička sredstva. Njihova je sezona. Prštalo je sinoć prilikom nalaganja badnjaka u pravoslavnim crkvama od Kamenara od 15 h do sinoć u 21 na Toploj. A onda je gruvalo sa svih strana u ponoć, na Božić. Srećom, sve je prošlo bez povreda. Potvrdili su to Radiju Jadran dežurni u službi Hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja i u Centru bezbjednosti Herceg Novi.
U Hitnoj navode da su imali standardni broj pregleda, uglavnom hroničnih bolesnika, u kućnim posjetama ili su dolazili da traže pomoć. Tokom protkle noći dežurni ljekari su sanirali samo jednu povredu na koži, ali uzrok nije bila petarda.
Petarde drugog razreda spadaju u jača pirotehnička sredstva i prodaju se osobama starijim od 18 godina. Odlikuju se jakim eksplozijama, a često pružaju i dodatni efekt poput duplog pucnja ili efekta vrtloga.
U novskoj policiji navode da je bilo dosta upotrebe pirotehnike, ali da nije izazvan niti jedan incident. Tokom protekle noći zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, odnosno svađe u Igalu, kao i jedna lakša saobraćajna nezgoda sa malom materijalnom štetom.

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code