GVOZDENOVIĆ: KOTOR MORA ZA NEKOLIKO MJESECI DOBITI PROSTORNO URBANISTIČKI PLAN

GVOZDENOVIĆ: KOTOR MORA ZA NEKOLIKO MJESECI DOBITI PROSTORNO URBANISTIČKI PLAN

213
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U Kotoru, kao i na cijelom Crnogorskom primorju biće uspješna turistička sezona, kazao je boraveći u radnoj posjeti tom gradu, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Na sastanku sa rukovodstvom opštine, sekretarima opštinskih resora, direktorom Luke Kotor, Lučke uprave i Turističke organizacije, u fokusu su bila pitanja prostornog planiranja i uređenja Kotora.
Kako je kazao Gvozdenović, prednost Kotora je to što je taj grad pod UNESCO-vom zaštitom, ali njegove potencijale ubuduće treba više valorizovati. Godinama se čeka PUP i njegov nacrt bi trebalo da nakon skoro 10 godina bude završen za nekoliko mjeseci. Taj plan biće osnova za izradu prostornog plana obalnog područja, kazao je ministar.
– Urađen je osnovni nacrt Studije zaštite kulturne baštine, formiran je tim koji bi od danas sljedećih 60 dana doveo do toga da PUP bude na javnoj raspravi, rekao je Gvozdenović.
U narednom periodu prioritet je izgradnja infrastruktute u Kotoru. Veoma važno je i da krenu projekti visoko kvalitetnog turizma, s obzirom da je Vlada usvojila niz mjera u smanjenju inicijalnih troškova za investitore za projekte sa pet zvjezdica. U Kotoru je već izgrađenio nekoliko malih hotela koji su prepoznati na elitnom turističkom tržištu, ali uskoro bi trebalo da Kotor dobije i 4 nova velika hotela na mjestu Jugooceanije, Jugopetrola, Teute i Urca, najavio je Gvozdenović.
S obzirom na nedopustivo čekanje da se valorizuje najatraktivnija lokacija u Kotoru, stari i zapušteni hotel Fjord i da investitor godinama ne počinje gradnju novog, Gvozdenović je najavio već početkom mjeseca razgovore sa investitorom oko njegovih namjera.
Na sastanku je bilo riječi i oko stalno aktuelnih projekata, čija se realizacija očekuje, izgradnje obilaznice i alternativnih saobraćajnih rješenja, izgradnje žičare Kotor-Lovćen-Cetinje i lifta San Đovani.
Predsjendik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević je kazao da je s ministrom i njegovim saradnciima razgovarano o nagomilanim problemima i načinu da se oni prevaziđu u intersu građana i bržeg razvoja Kotora. Prostor je glavni resurs, ali on mora postati odživ i mora se planski koristiti, kazao je Stjepčević, priznajući novinarima da je bilo i „packi” od ministar, koje oni doživljavaju kao konstruktivnu kritiku.
Tokom popodneva ministar će se sastati sa kotorskim odbornicima, hotelijerima i članovima Koordicionog tijela za praćenje sezone.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code