GVOZDENOVIĆ: UGOVOR O PRODAJI INSTITUTA IGALO „ZAŠTIĆEN“ GARANCIJAMA

GVOZDENOVIĆ: UGOVOR O PRODAJI INSTITUTA IGALO „ZAŠTIĆEN“ GARANCIJAMA

120
0
Podijeli

Institut Igalo mora zadržati svoju osnovnu funkciju i zato je precizirano investicionim programom da se deset miliona eura mora uložiti u zdravstvenu opremu i da se tako ojača nova ponuda, rekao je ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović gostujući u jutarnjem programu TVCG.

Govoreći o privatizaciji Instituta Dr Simo Milošević, Gvozdenović je kazao da je bitno da Crna Gora razvija i zdravstveni turizam, kao i da su ugovorom o privatizaciji Instituta dogovorene jasne garancije, ukoliko investitor ne bude poštovao taj dokument.
On je podsjetio da je prilikom realizacije projekata Mamula i Sveti Stefan bilo malo nerazumijevanja u parlamentu u junu, ali očekuje da će u narednom periodu dobiti podršku za realizaciju tih, ali i svih projekata koji doprinose razvoju visoko kvalitetnog turizma:
„Mamula bi od jednog objekta gdje nemamo dovoljno posjetilaca, novim projektom dobila novo ruho i na najbolji način bi sačuvali kulturnu baštinu, a dobili izuzetnu turističku atrakciju” – tvrdi ministar.
Komentarišući akcente sa Bečke konferencije, kazao Gvozdenović je kazao da je bitno što će Crna Gora dobiti novac iz evropskih fondova za razvoj infrastrukture, što je, kako je naveo, značajno za dalji razvoj turizma.
– Crna Gora je stvorila dobar ambijent za investicije. Ključna je stvar da ako se nešto investira bude danas, a ne za tri godine. Direktne strane investicije uvećavaju prihod budžeta u velikoj mjeri”, rekao je Gvozdenović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code