Hakeri napali sajt Opštine Herceg Novi

Hakeri napali sajt Opštine Herceg Novi

13
Podijeli

Portal Opštine Herceg Novi www.hercegnovi.me nedostupan je korisnicima i van funkcije je već dva dana, tj. od 1. januara. Kako saznaje Radio Jadran, riječ je o hakerskom napadu.

U Službi za zajedničke poslove i informacione sisteme potvrdili su nam da je riječ o ovakvoj vrsti „napada“, međutim, nije riječ o „pojedinačnom“ napadu:

Picerija i restoran

– Prema dosadašnjim podacima vjerujemo da nije niko ciljano išao da „sruši“ opštinski portal, već je on jednostavno bio „obuhvaćen“ nekim drugim napadima, našavši se na nekoj mejling listi ili nešto slično. Radimo na otklanjanju kvara i nastojaćemo da sajt bude što prije ponovo aktivan – kazali su nam u ovoj Službi.

Oni nijesu mogli precizirati kada bi opštinski portal ponovo mogao biti u funkciji, navodeći da je sličnih napada bilo i ranije.

13 Komentari

 1. Vrijeme je da oni koji su iznijeli ove izbore preuzmu i odgovornost u vođenju ovog grada. Prvenstveno mislim na doktora Sava Marića koji je doveo Novsku listu do zavidnog mjesta na kome je sada. Zašto je taj pametni čovjek marginalizovan?

  5
  3
 2. Radi se o virusu “Spaider” za koji ce sad opstina morati poprilicnu sumu da plati hakerima,a krivci su iskljucivo ljudi koji rade na odrzavanju informacionih sistema u opstini.Da su oni radili po uputstvima za preventivu to se ne bi desilo.Inace nije prvi slucaj u CG i sve firme su ljepe pare dale za otkljucavanje datoteka.Osim placanja za cod nema drugog rijesenja,a zaposlene iz informacionih u policiju.

  12
  2
 3. A zato je sinoc u parku bilo vise ,, elitnih “jedinica komunalaca nego posjetilaca,crveni stepen uzbune jer uskoro ce im plata pa da im hakleri neukradu mukom zaradjene i jos lakse upisane (ne)radne sate i prekovremene.
  Pored privatnog obezbjedjena,privatne hitne pomoci,vatrogasaca,regularne policije,bilo je barem 20 komunalaca,sve to kosta ko sv.Petra kajgana.

  12
  3
 4. Ne oklijevajte, zovite jedinog pravog da to riješi ! Nisu mu mogli požari na Luštici ništa , a ne neki hakeri ! To je za njega mačji kašalj !
  P.S. A kad riješi problem, okačite mu sliku, niste još nijednu ove godine…

  20
  2

Ostavite komentar

*

code