HAPS: Predstava „Pogled s mosta“

HAPS: Predstava „Pogled s mosta“

548
0
Podijeli

pogled s mostaNa programu ovogodišnjeg HAPS-a sjutra veče je predstava „Pogled s mosta“ Gradskog pozorišta iz Podgorice, po tekstu američkog pisca i dramaturga Artura Milera, a u režiji Milana Karadžića, dok dramaturgiju potpisuje Nebojša Bradić.

Kao socijalistički intelektualac, koji je pisao u vrijeme političkog sivila i poraza, Artur Miler je mogao da vrednuje tragediju američke radničke klase koja je na mnogo načina međusobono podijeljena, neefikasna i nije u stanju da vidi izlaz. Miler je imao duboko razumijevanje za svijet čije je protivrječnosti, zabune i mogućnosti svjedočio i vrednovao, ali u njemu je uočavao snage za ublažavanje i reparaciju. Ozbiljnost njegove socijalne vizije prepoznaje duboki smisao tragedije pojedinaca, koji predstavlja građu njegovih drama. Generacije pisaca na koje je Miler uticao, počevši od „mladih gnijevnih ljudi” u Britaniji, do današnjih mladih autora, koji eksplicitno pišu o ljudskom tijelu i tijelu politike, daju novi izraz ovom demokratskom posvećenju.

Picerija i restoran

Nekada subverzivni autor koji je bio optuživan za komunizam, danas je okarakterisan kao pisac mejnstrima. Omiljeni autor šezdesetih godina prošlog vijeka, kada je kao kritičar američkog sna bio poželjan zapadni autor u jugoslovenskim pozorištima, danas bi itekako imao šta da progovori o našoj stvarnosti.

Karakteristično za ovu predstavu je pojava dvoje studenata 3. godine Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja: Marije Đurić i Vuleta Markovića. Pored njih uloge tumače: Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Mladen Nelević, Emir Ćatović i Željko Radunović.

Cijena ulaznice je 5 eura, a mogu se kupiti dva sata prije predstave od 18 – 20 h na blagajni dvorane Park. Rezervacije se obavljaju na telefon 068 851 031.

Početak predstave je u 20.30 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code