HAPS: „Snježana i sedam patuljaka“ u subotu

HAPS: „Snježana i sedam patuljaka“ u subotu

604
1
Podijeli

snjezana i 7 patuljakaPredstava za djecu „Snježana i sedam patuljaka“, Aleksandra Popovića, Gradskog pozorišta Podgorica, mladog reditelja Veljka Mićunovića najavljena je u subotu.

Aleksandar Popović je jedan od najznačajnijih crnogorskih dramskih pisaca. Najviše je pisao komedije i satire, a uspješno se bavio i drugim žanrovima, pa je iza sebe ostavio bogat opus drama za djecu, scenarija za televizijske drame i serije. Za dramska djela osvojio je mnogobrojne nagrade, a pozorišne predstave rađene po njegovim tekstovima postale su zaštitni znak mnogih pozorišta.

Picerija i restoran

Zajednička odlika svih njegovih drama namijenjenih djeci je inoviranje strukture bajke, smještanje radnje u savremeno doba, ironijski postupak čitljiv u leksici tipskih i ne tipskih likova.

„Snježana i sedam patuljaka“ je predstava koja pokušava da na jedan moderan i ironičan način pruži odgovore na pitanja kako mediji, video igre, društvene mreže sa jedne strane, a ljubav, skromnost i vrlina sa druge utiču na današnju omladinu. U sukobu dobrih i zlih, u predstavi kao modernoj bajci, plemenitost istinske dobre duše i prirodna ljepota pobijediće estradizovanu kulturu, prazni potrošački duh i otuđenje.

Autorski tim na čelu sa mladim crnogorskim rediteljem Veljkom Mićunovićem, čine: Igor Bojović (dramaturg), Vesna Popović (scenografkinja), Marija Marković (kostimografkinja), Aleksandar Popaj Radunović (kompozitor) i Slavka Nelević (koreografkinja ).

Uloge tumače: Jelena Simić, Nada Vukčević, Branimir Popović, Emir Ćatović, Ivona Čović Jaćimović, Sanja Popović, Dejan Đonović, Pavle Ilić, Branko Ilić, Goran Slavić, Pavle Popović, Božidar Zuber, Slaviša Grubiša i student 3. godne Fakulteta dramkih umjetnosti sa Cetinja, Vule Marković.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code