HAPS: Večeras predstava “Dogvil” Kokana Mladenovića

HAPS: Večeras predstava “Dogvil” Kokana Mladenovića

682
0
Podijeli

dogvilHercegnovske aprilske pozorišne svečanosti biće nastavljene večeras, predstavom „Dogvil“, koju je po scenariju istoimenog filma Larsa fon Trira režirao Kokan Mladenović.

Predstava ”Dogvil” prati priču glavne junakinje Grejs, koja bježi od gangstera i spas pronalazi u naizgled idiličnom gradiću po imenu Dogvil. Vrlo brzo će na površinu te idealizovane zajednice izaći frustriranost, zatvorenost i agresivnost koja se krije u svakom njenom žitelju, a Grejs će postati žrtva onih kojima je htjela da pomogne i u čiju je ljudskost i dobrotu povjerovala. Autore pozorišne predstave ”Dogvil” najviše je zanimala specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posljedice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici.

Picerija i restoran

Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo dio normalnog svijeta? Postoji li, uopšte, taj „veliki svijet”, ili se i on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil? Gdje su međe između empatije, razumijevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla?

Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvedbe, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta, pozorišne predstave i filma. Dogvil je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dvije glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

U predstavi igraju: Branislav Trifunović koji igra sve muške uloge u komadu, Milica Janevski i Tamara Aleksić koje igraju ulogu Grejs, kao i Milica Majstorović koja igra sve ostale ženske uloge.

Za muziku je bio zadužen Marko Grubić, tekstove pjesama uradio je Kokan Mladenović , a producent je Ivan Lalić – Mixer House iz Beograda.

Muziku uživo izvodi „Vrooom“ – Andrijana Belović ( glas i klavijature ), Jamal al Kiswani ( saksofon ) i Marko Grubić ( bas i loop-ovi ).

Cijena ulaznice je 5 eura, a mogu se kupiti dva sata prije predstave od 18 – 20 h na blagajni dvorane Park. Rezervacije se obavljaju na telefon 068 851 031.

Početak predstave je u 20.30 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code