Herceg fest: Dosta događaja tokom jula

Herceg fest: Dosta događaja tokom jula

4
Podijeli

Bogat kulturno-zabavni program, u organizaciji JUK Herceg festa, očekuje Novljane i goste ovog mjeseca. Program startuje velikim tradicionalnim festivalom klasične muzike 34. Danima muzike, čije otvaranje je zakazano za 10. jul u Dvorani Park.

Na otvaranju će nastupiti klarinetista, David Grifits, violončelistkinja, Svetlana Bogosavljević i pianista, Vladimir Milošević. Na programu će biti djela Betovena, Šopena, Bramsa.

Picerija i restoran

Dani muzike u Herceg Novom ugostiće brojne muzičare iz svijeta i regiona, a svi programi biće realizovani u Dvorani Park. Najbogatiji dan festivala je 18. jul, za kada je zakazan nastup međunarodnog ansamlba “Ars Longa”, uz nastup violinista, Nikole Pančića i Mladena Drenića, violončelista, Filipa Tomića i Mladena Miloradovića, Alberta Kastilja na violi, gitarsite, Radoša Malidžana i Sung Hi Park, soprana iz Koreje.

Svečano zatvaranje festivala tradicionalno obilježiće nastup maestra pijaniste, Borisa Kraljevića i ansambla Ars Longa, koji se novskoj publici predstavio na prošlogodišnjem izdanju ovog velikog festivala klasične muzike.

Ljubitelji humora i stand up komedije, pozorišnog žanra koji je u povoju u posljednjih par godina, obavezno je da pogledaju nastup Nenada Danilovića, poznatijeg pod pseudonimom Neša Bridžis, 13. jula u Peoples Beach baru.

Herceg fest je mislio i na najmlađe, za koje je u najavi predstava “Elza i zaleđeni Hans” Favi teatra iz Beograda, koja je na programu 19. jula. U glavnim ulogama su Jovana Petronijević, Nina Grahovac, Jovan Ljubenović i Saša Đurašević. Predstava je rađena po motivima dugometražnog animiranig 3D filma “Zaleđeno kraljevstvo” iz produkcije Volta Diznija.

Koncert kant autora Sergeja Ćetkovića biće upriličen 26. jula, na Kanli Kuli.

Noć reklamoždera, za sve ljubitelje zabave i reklama vrhunske produkcije, na programu je 27. i 28. jula na tvrđavi Forte mare, gdje od narednog vikenda kreću i filmske projekcije, a u najavi su svjetski blokbasteri.

Julski program u organizaciji Herceg festa završava se 30. jula modnom revijom dizajnerke i stilistkinje Vesna Krivokapić iz Herceg Novog.

4 Komentari

  1. Ne vidim nikakvu car koncerata i performansa u dvorani park tokom leta. Pitam se ko ce da dodje od turista na +35C da slusa nekog pijanistu! Zasto ne upriliciti tako nesto u dvoristu katolickog samostana ili kamernom.ambijentu neke crkve? U tome je car i atrakcija, a svaki ton lepse zvuci i.lepse se upija pod sjahem zvezda! Dvorana Park – passe!

    6
    1

Ostavite komentar

*

code