HERCEG NOVI ĆE OVOG LJETA OPET DOBIJATI VODU IZ REGIONALNOG VODOVODA?

HERCEG NOVI ĆE OVOG LJETA OPET DOBIJATI VODU IZ REGIONALNOG VODOVODA?

237
0
Podijeli

Iz opštine Herceg Novi treba da kontaktiraju JP Regionalni vodovod kako bi se ovog ljeta opet obavilo tehničko uvezivanje ovdašenjeg vodovoda sa regionalnim, kao što je to bilo u avgustu prošle godine.

Voda iz Regionalnog vodovoda, ipak neće stizati od 19. maja do 05. juna kada je najavljeno čišćenje hidrotehničkog tunela Trebinje – Plat i drastične restrikcije, jer je riječ o dosta složenom postupku. Ovo je zaključeno na prvom ovogodišnjem sastanku Koordinacionog tijela za praćenje i pripremu turističke sezone, kojim je predsjedavao vršilac dužnosti predsjednika opštine Milan Vajagić. Razmatrane su mjere i aktivnosti predviđene programom koji je usvojila SO i koje je potrebno realizovati do početka turističke sezone.
Bilo je riječi i o problemima izazvanim finansijskom blokadom TO Herceg Novi, jer SO u predviđenom roku nije usvojila finansijski plan te organizacije. Zaključeno je da treba naći rješenja za finsiranje TO, promociju grada i kulturna dešavanja.
Razmatrana je i organizacija rada turističke inspekcije i eventualni problemi koji će proizići zbog nemogućnosti raspisivanja konkursa za sezonsko angažovanje inspektora.
„Čistoći” predstoji obaveza uvođenja druge smjene u sezoni i košenje pojasa pored magistralnog puta u „Komunalno- stambenom” gdje planiraju sanacijiu lokalnih puteva, javne rasvjete, uređenje zelenila i saradnju sezonskog cvijeća. I dalje je otvoren problem deponije zelenog otpada.
Komunalna policija će ovog ljeta biti nadležna da mjeri buku specijalno poručenom opremom. Do sklapanja ugovora sa novim zakupcima plaća njihovo čišćenje obavljaće preduzeće „Čistoća”.
Istaknuti su i problemi sa kanalizacijom na četiri mjesta koje bi trebalo sanirati do ljeta. Lokalna uprava će sa predstavnicima Centra bezbjednosti razgovarati o bezbjednosnim aspektima i dodatnom angažovanju ljudstva u sezoni.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code