Herceg Novi domaćin ovogodišnjeg crnogorskog finala “City Games”

Herceg Novi domaćin ovogodišnjeg crnogorskog finala “City Games”

1
Podijeli

Crnogorsko finale popularnih ljetnih igara “City Games” održaće se 27. jula u Herceg Novom, na bazenu na Škveru od 19:30 časova uz besplatan ulaz.

“City Games” karavan tokom ljetnih mjeseci obilazi Crnu Goru, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, a u međunarodnim polufinalima u Beogradu, projektu se pridružuju i ekipe iz Italije, Njemačke, Poljske, Mađarske, Luksemburga, Češke i Holandije. U brojkama to je oko 40 lokacija, 12 zemalja, 2000 takmičara, 70.000 posjetilaca i 10 miliona gledalaca putem TV ekrana.

Picerija i restoran

– Uživamo kad god smo u Crnoj Gori, ljudi jako dobro prihvataju igre i odazivaju se na takmičenje kako bi predstavljali svoje gradove. Vrijeme je da saznamo koja će od ekipa postati ovogodišnji prvak i predstavljati Crnu Goru u međunarodnom dijelu projekta – izjavio je autor projekta Miroslav Krzyk.

U ovoj manifestaciji, koju mnogi još uvijek pamte pod imenom “Jadranske igre”, sve je osmišljeno tako da zabavi takmičare i publiku, ali i podsjeti na važnost bavljenja sportom, prijateljstva i timskog duha u nadmetanju.

– Sve je to dobro poznato u Herceg Novom, gradu čija je ekipa već dvije godine zaredom ne samo nacionalni, već i međunarodni “City Games” prvak. Nema sumnje da će domaće ekipe pokušati obraniti te titule. Za početak moraju da pobijede 27. jula na Škveru, na kojem će se naći rame uz rame s pobjednicima u Tivtu i Kotoru – poručuju organizatori.

Posjetioce očekuju napete i zabavne discipline poput letećeg vaterpola, vodene alke i vesla, u kojima smijeha i adrenalina neće nedostajati.

Organizaciju takmičenja u Herceg Novom podržali su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, koji će kao i prethodnih godina sarađivati sa agencijom “Adria events”.

Više informacija nalazi se na službenoj stranici www.city-games.com.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code