HERCEG NOVI I IGALO DOČEKUJU NOVU GODINU U MRAKU

HERCEG NOVI I IGALO DOČEKUJU NOVU GODINU U MRAKU

174
0
Podijeli

Dio hercegnovske opštine ostaće danas bez javne rasvjete. U mraku će biti centar grada, dio kod zgrade opštine, dvorane Park, te veći dio Igala.

Zbog duga od 9.000 isključene su i prostorije PVK ”Jadran”, kao i MZ Ubli koja duguje 5.000 eura.
Napravljen je ugovor sa EPCG o isplati dugovanja od oko 60.000 eura za javnu rasvjetu, ali kako ih niko iz lokalne samouprave nije kontaktirao, EPCG je dala nalog za isključenje.
Zbog duga od oko 130.000 eura na listi za isključenje našlo se i Jadransko brodogradilište Bijela. Ipak, uplatom jedne rate za sada je „pošteđeno”.
– Sa tom kompanijom, kao i sa svim dužnicima postignut je dogovor o isplati cijelog duga. Ukoliko ga ne poštuju primorani smo da reagujemo isključenjima sa elektro mreže. Zato i pozivamo sve korisnike da nas kontaktiraju, kako bi se dogovorili o najboljem načinu isplate dugovanja – kažu nam u EPCG.
Iz JP Stambeno komunalno tvrde da nisu dobili zvaničnu najavu isključenja javne rasvjete sa mreže, ali takođe smatraju da takve represivne mjere u ovom trenutku nisu najjasnije, jer će ispaštati građani.
– Opština je zadužena za regulisanje tog računa za javnu rasvjetu, a mi smo samo načuili da bi danas moglo doći do isključenja rasvjete. Ako bude tako džaba sav naš trud koji činimo u ovim danima da se pripremimo za doček Nove godine – navodi direktor Stambeno komunalnog, Boris Seferović. On ističe da EPCG takođe njima duguje 15 hiljada eura za struju.
Njihovi mjesečni računi za struju od 500 – 600 eura, ali i da Elektrodistribuciija ima dug od oko 2.800 prema ovom preduzeću, pa se sve moglo i drugačije regulisati.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code