Herceg Novi i Leskovac braća po stripu

Herceg Novi i Leskovac braća po stripu

4
Podijeli

Protokol o bratimljenju po stripu Herceg Novog i Leskovca, što je jedinstven primjer u Evropi, potpitsan je u petak, u leskovačkom Kulturnom centru. To saradnju i kulturnu razmjenu između ova dva grada podiže na viši nivo i institucionalizuje, saopšteno je nakon potpisivanja dokumenta.

Protokol su potpisali osnivač Balkanske smotre stripa koja se u Leskovcu održava punih dvadeset godina, Marko Stojanović i u ime Hercegnovskog strip festival, koji ove godine u septembru doživljava svoje dvanaesto izdacnje, Nebojša Mandić.

Picerija i restoran

Poptis na Protokol u ime lokalnih uprava stavili su i načelnici sekretarijata za društvene djeltnsti Leskovca i Herceg Novog, Bojan Tojaga i Darko Klasić.

“Poznato je da kulturna saradnja ne poznaje granice, a ovaj događaju to još jednom potvrđuje. Stoga je izuzetna čast i zadovoljstvo da se prijateljstvo između dva grada ozvaničiti na ovaj način”, kazao je Kalsić.

Potpisivanje Protokola je obavljeno u okviru ceremonije otvaranja izložbe „Leskovac i Herceg Novi u stripu“ koju ćine plakati urađeni za dosadašnja izdanja Balkanske smotre mladih strip autora i Hercegnovskog strip festivala.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code