Herceg Novi i Lobec povezala muzika: Učešće predstavnika poljskog grada na 50....

Herceg Novi i Lobec povezala muzika: Učešće predstavnika poljskog grada na 50. Prazniku mimoze

3
Podijeli

Nakon posjete delegacije Herceg Novog poljskom Lobezu jedinstvena je ocjena da je dva grada povezala muzika. Ta saradnja biće nastavljena kroz međunarodni projekat i na 50. Prazniku mimoze. Naša delegacije učestvovala je na tradicionalnom Međunarodnom festivalu duvačkih orkestara i big bendova u Lobecu.

Predstavnici Opštine Herceg Novi, Javne ustanove kulture Herceg-Fest, Turističke organizacije, Gradske muzike i mažoretki i Kulturno-umjetničkog društva Igalo bili su gosti rukovodstva grada Lobeca, gdje su tokom tri dana na pravi način predstavili i promovisali Herceg Novi, saopštavaju iz press službe.

Picerija i restoran

Tokom posjete je dogovoreno da će delegacija Lobeca učestvovati na jubilarnom, 50. Prazniku mimoze. Najavljen je dolazak bleh muzike, mažoretki i kulturno-umjetničkog društva, te pored promocije poljske kulture i muzike mogućnost prezentacije gastronomije ovog grada i države.

Na prijemu kod gradonačelnika Lobeca, Pjotra Ćvikle, potvrđeno je zadovoljstvo zbog kulturne razmjene dva grada, te obostrana namjera da se saradnja nastavi. Ćvikla je zahvalio što se Herceg Novi odazvao inicijativi koju je Lobec uputio tokom boravka u našem gradu, na 49. Prazniku mimoze.

Osim toga, predstavnici poljskog grada predložili su da se Herceg Novi uključi u međunarodni omladinski projekat koji realizuju sa partnerima iz Njemačke, a fokus je na edukaciji mladih članova bleh orkestara, uzrasta od 8 do 26 godina.

Pažnju brojnih učesnika i gostiju festivala, koji se organizuje preko 20 godina, privukli su muzika i igre iz Boke i Crne Gore u izvođenju Novljana. Gradska muzika, mažoretke i mali fokloraši Igala defilovali su kroz grad i nastupili na festivalu, a Gradska muzika je učestvovala i na takmičenju instrumentalista i orkestara.

Ova posjeta, kako je saopšteno, bila je i prilika da se učesnicima iz Poljske, ali i drugih država: Njemačke, Ukrajine, Litvanije, Letonije i Srbije podijele promotivni materijali o Herceg Novom, koje je pripremila Turistička organizacija i uputi poziv da ga posjete.

3 Komentari

  1. A zasto je Borisov kum isao u Poljsku o trošku opštine kad nije zaposlen u opštinu, Herceg festu, Turističku a nije ni član Gracke muzike ni KUDa Igalo???!!!

  2. A zasto je Borisov kum isao u Poljsku o trošku opštine kad nije zaposlen u opštinu, Herceg festu, Turističku a nije ni član Gracke muzike ni KUDa Igalo???!!!

Ostavite komentar

*

code