Početna Sport Herceg Novi ima Ironmana

Herceg Novi ima Ironmana

5

U najprestižnijoj triatlon disciplini – Ironman (3.8 km plivanja, 180km biciklizma i 42km trčanja), koja je održana u Barseloni takmičilo se 11 crnogorskih triatlonaca, među kojima i Goran Daničić iz TK X Herceg Novi.

On je trku uspješno završio sa vremenom 10:51:33 i tako zaradio titulu prvog Novljanina čovjeka od čelika (Ironman).

Prema njegovim riječima, na trku je pošao samo sa jednim ciljem – da je zavrsi, bez prevelikih ambicija i očekivanja. Trka je bila izuzetno teška. Pored velikih distanci koje je trebalo savladati, svim takmičarima su probleme pravili izuzetno teški vremenski uslovi.

– Na samom startu dočekali su nas 2 metra visoki talasi. Na bicikli problem smo imali sa vjetrom, ali ne toliko jakim. Na trčanju dočekalo sunce, koje nimalo ne prija u momentima iscrpljenosti. Ipak, na kraju je svaki takmičar bio zadovoljan, jer sve muke se zaboravljaju kada se pređe linija cilja. Uspio sam da iznenadim i samog sebe, jer je rezultat mnogo bolji nego što sam očekivao. Zadovoljstvo je biti dio ovako velikog sportskog događaja i pojaviti se na startu sa 3000 izuzetno spremnih triatlonaca – istakao je Daničić.

Najviše pažnje privukli su rezultati predstavnika TK Podgorica: Žane Pavićević koja je završila za 12h i 10min 59sec i time postala prva Crnogorka koja je uspješno završila trku na ovoj distanci, a po očekivanjima najbolji domaći triatlonac Dušan Milošević svoju treću trku završio je sa vremenom 9h 4min 44 sec i time popravio državni rekord, koji je i do sada bio u njegovom vlasnišništvu.

Pogoričani Saša Radenović (kategorija od 25 do 29 godina) i Bojan Mitrović (kategorija 35-39 godina) postavili su nacionalne rekorde u svojim starosnim kategorijama, kao i Dragan Jovanović iz Kotora (kategorija 41-45 godina) koji je završio trku za sjajnih 9h 45min 46sec.

5 Komentari

  1. Bravo đevojke i momci, bravo Gorane.
    Izuzetno naporan i raznovrstan sport.
    Pravimamac za turiste sportiste i rekreativce.
    Da je sreće da Država i Opština ozbiljno ulože u taj sport i tetene umjesto u one fudbađske umišljene zvijezde.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code