HERCEG NOVI OD 19. MAJA DO 6. JUNA BEZ VODE SA PLATA

HERCEG NOVI OD 19. MAJA DO 6. JUNA BEZ VODE SA PLATA

145
0
Podijeli

I ovogodišnji početak sezone u Herceg Novom obilježiće 20-očasovne restrikicije u snabdijevanju zbog redovnog godišnjeg remonta hidrotunela HE Trebišnjica. Grad će 19 dana biti bez dotoka 400 sekundnih litara vode sa Plata.

Iz D.O.O. „Vodovod i kanalizacija” prenose obavještenje o remontu koje su dobili iz AD “Hidroelektrane na Trebišnjici”, preduzeća koje posluje u sastavu holdinga “Elektroprivrede” Republike Srpske.
– U planu redovnog godišnjeg remonta objekata i postrojenja HE na Trebišnjici za 2014. godinu, planirano je pražnjenje dovodnog tunela za HE Dubrovnik u periodu od 19. maja do 6. juna –
preciziranu je u dopisu.
Trebinjci obavještavaju da će novski „Vodovod”, u slučaju eventualnih promjena, blagovremeno obavjestiti.
Potrošači u Herceg Novom će o uvođenju i rasporedu restriktivnog sistema vodosnabdijevanja blagovremeno biti obavješteni, “obećavaju” iz novskog „Vodovoda”.
Podsjećamo da su početkom marta u Konavlima, čelnici Novog i te opštine, kao i lokalnih „Vodovoda”, razgovarali, između ostalog, o mogućnosti da se skrati period remonta, time i restrikcije u Herceg Novom. Ali, očigledno ništa bitnije nije uticalo na stručnjake iz HE na Trebišnjici da „ubrzaju” čišćenje tunela i postrojenja, pa će se grad 19 dana crpiti samo lokalna izvorišta, Opačica u Zelenici i eventualno Mojdež.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code