Herceg Novi u drugom krugu kvalifikacija za Evropsku prijestonicu kulture 2021

Herceg Novi u drugom krugu kvalifikacija za Evropsku prijestonicu kulture 2021

1830
11
Podijeli

herceg novi 2021Herceg Novi i Novi Sad prošli su u drugi krug “kvalifikacija” za titulu Evropske prijestonice kulture 2021, potrvdila je za Radio Jadran koordinatorka projekta Tamara Lepetić.
“Naredni korak biće pisanje aplikacije na 100 strana, jer je ova na 80 bila primarni korak kroz koji je Evropska komisija procjenjivala da li imamo potencijala da idemo u drugi krug. Sada kada su to potvrdili, radimo aplikaciju na više strana koja podrazumijeva razradu projekata koji su navedeni u prvoj aplikaciji” – kazala je Lepetićka.

Rezultat nakon prvog kruga takmičenja za prestižnu titulu Evropske prijestonice kulture 2021. godine saopštila je Evropska komisija.
– Time je ostvaren zaista istorijski rezultat za grad Herceg Novi i partnerske gradove, za Boku Kotorsku i cijelu Crnu Goru. Ova velika pobjeda dokaz je uspješne realizacije projekta ”Herceg Novi 2021” u prvoj fazi takmičenja i zaista velika motivacija za dalji rad cijelom timu – smatra Tamara Lepetić.
Evropska komisija će naredne godine organizovati drugi krug takmičenja i krajem godine objaviti konačnog pobjednika.

Picerija i restoran

11 Komentari

 1. Kakvi su pluvaci, jadnih zivota,mizernih principa i ljuckosti…desava se nesto lijepo za grad s***o,ako ste svojim mini mozgovima dokucili o cemu se ovdje radi?SVAKA CAST I SAMO NAPRIJED,OVAKVI CE SVAKOG I ZA SVAGDA PLJUVATI!
  0  0
 2. Koliko kostalo da kostalo dovesce do veceg nivoa kulture i kulturnih desavanja.Prosli ne prosli necemo vise imati kupusijade kao kulturni proizvod.Sta zelim da kazem>nikada ne usli u EU ,ali dabogda dostigli nivo prava i kulture tih drzava.
  0  0
 3. Na ovoj strani Jadrana za ovo su ekonomski sposobni jedino Split i možda Dubrovnik, a nas će uvaliti u dugove kako bi se na račun ovoge kandidature uzimale pare za lične potrebe.
  0  0
 4. Vauuu!!Na 100strana!!Hocete li moci sami (vas 20),ili ce trebati preko 275000 za to?Mora da ce se Novi Sad i ostali povuci,sad kad je H.Novi prosao u drugi krug.Samo ste dobili legitimitet,da jos malo izmuzete Opstinsku kasu.Bravo za DRKa!!
  0  0
 5. Dakle, po tebi ukoliko stanemo na ovo je retultat? A 30000e – novac Novljana bacen sto ce biti nista. Za mene su rasipnici, jer je Maribor aplikacija kostala 15 000e
  0  0
 6. evo vajni kriticari,da se samo ovoliko postiglo veliki je uspjeh.ulaskom u drugi krug otvaraju se mogucnosti razvoja kulturne strategije grada,pa da i ne prodjemo dalje,imacemo koristi.cestitam Tamari i svim ostalima koji su nas koji volimo pravi novi,obradovali i dali nadu za povratak u buducnost.
  0  0

Ostavite komentar

*

code