Herceg Novi: Uhapšeni jer su preprodavali ukradene stvari

Herceg Novi: Uhapšeni jer su preprodavali ukradene stvari

5674
3
Podijeli

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su podnijeli krivičnu prijavu protiv V.R. (33) iz Herceg Novog i M.V. (31) iz Zaječara, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prikrivanje, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Naime, službenici CB Herceg Novi su prethodno lišili slobode B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog sumnje da su od septembra 2016. godine do marta 2017. godine u Herceg Novom počinili 25 krivičnih djela teška krađa. Sumnja se da su V.R. i M.V. od B.P. i B.R. kupovali stvari otuđene u krivičnim djelima, iako su znali da su te stvari ukradene. V.R. i M.V. su potom, kako se sumnja, ove stvari preprodavali drugim licima na području Herceg Novog, pritom dovodeći ta lica u zabludu da su stvari legalno pribavljene odnosno kupljene u inostranstvu.

Picerija i restoran

Krivična prijava protiv V.R. i M.V. je, shodno konsultacijama sa nadležnim tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.

Podsjećamo da su B.P. i B.R. posebnim izvještajem, uz koji su privedeni nadležnom tužiocu, procesuirani zbog postojanja osnovane sumnje da su u navedenom periodu izvršili 14 krivičnih djela teška krađa, od kojih su pet, kako se sumnja, izvršili zajedno dok je osumnjičeni B.R. preostalih devet izvršio sam. Kada su u pitanju ostalih 11 teških krađa za koje se sumnjiče ova dva lica, službenici CB Herceg Novi su identifikovali objekte u kojima su počinjena ova krivična djela i ona će biti procesuirana nakon stupanja u kontakt sa vlasnicima koji se trenutno ne nalaze u tim kućama, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada, podsjećamo, upućuje na sumnju da su B.P. i B.R. vršili teške krađe na način što su koristili odsustvo oštećenih koji ne borave u svojim stanovima i kućama, nakon čega su podesnim sredstvima nasilno otvarali prozore ili lomili stakla i ulazili u unutrašnjost stanova i kuća, odakle su potom otuđivali LCD televizore, plazma televizore, lap topove, ručne satove, skupocjeni zidni sat, kućanske aparate, alat i ostale vrijedni stvari koje su zatekli u ovim kućama i stanovima. Oni su potom, kako se sumnja, putničkim motornim vozilom, koje su koristili tokom izvršenja krivičnih djela, otuđene predmete i stvari odvozili svojim kućama. Te stvari su potom, sumnja se, prodavali V.R. i M.V. i drugim licima na čijoj se identifikaciji radi.

Službenici CB Herceg Novi su do sada pronašli jedan dio otuđenih stvari i vratili ih vlasnicima, dok se na pronalasku ostalih stvari intenzivno radi.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code