Hercegnovska “Perla” gradiće hotelski kompleks na Žabljaku

Hercegnovska “Perla” gradiće hotelski kompleks na Žabljaku

2
Podijeli

Hotelska kompanija PERLA D.O.O, u čijem sastavu su tri hotela – PERLA, XANADU i butik hotel KREDO, planira da proširi poslovanje i da osim primorskog, razvija turizam na sjeveru države.

Oni su početkom decembra Ministarstvu održivog razvoja i turizma uputili zahtjev za izdavanje UT uslova za izgradnju hotelsko apartmanskog kompleksa na Žabljaku, površine 56 hiljada kvadrata, u Motičkom gaju.

Picerija i restoran

Kako navode u zahtjevu, želja im je da poslovanje, nakon 17 godina od osnivanja kompanije, prošire i na sjever Crne Gore, gdje za tu namjenu, u vlasništvu već posjeduju zemljište kupljeno 2006. god.

„U ovaj projekat sa partnerima spremni smo da uložimo blizu 8 miliona eura, odnosno omogućimo preko 100 novih radnih mjesta. Na 6 parcela, ukupne površine 57 hiljada m2, želimo da izgradimo hotel, depadanse hotela, apartmane i manji tržni centar za potrebe kompleksa. Planirana je izgradnja hotela 4+ zvjezdice, spa centar i sportski sadržaj. Hotelsko apartmanski kompleks zauzimaće 6000 m2 od ukupne površine“, kaže se u zahtjevu kompanije PERLA DOO.

U ovoj kompaniji vjeruju da će resorno Ministarstvo i Vlada prepoznati ovaj projekat kao neophodan za dalji razvoj turizma na sjeveru države.

Inače, kompanija PERLA postoji 17 god i osim istoimenog hotela na Savini, hotela Xanadu u Kumboru, od ovog ljeta posluje u njenom vlasništvu i butik hotel KREDO u Meljinama.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code