Hercegnovska policija rasvijetlila pet imovinskih delikata, osam lica procesuirano

Hercegnovska policija rasvijetlila pet imovinskih delikata, osam lica procesuirano

6
Podijeli

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli pet krivičnih prijava protiv osam lica zbog sumnje da su počinil  krivična djela.

Oni su rasvijetlili jednu tešku i tri krađe, kao i krivično djelo oduzimanje vozila.

Picerija i restoran

Novska policija je 9. juna, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Podgorica, podnijela poseban izvještaj protiv R.B. (19), R.V. (17), M.L. (17) i M.P. (17) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu marketa „Idea“ u Herceg Novom.

R.V, M.L. i M.P. su, kako se sumnja, ovo krivično djelo izvršili tako što su po prethodnom dogovoru sa R.B, zaposlenim u marketu „Idea“, 5. juna oko 4 časa obili vrata. Nakon toga  su ušli u objekat, pronašli ključ od sefa, na mjestu na kojem im je R.B. saopštio i tom prilikom iz unutrašnjosti sefa otuđili 6.064,46 eura.

Sumnja se da su oni otuđeni novac podijelili i kupili četiri moticikla. Kod R.B. i M.L. su pronađeni i oduzeti motocikl marke „Peugeot“ i motocikl marke „Tomos“, za koje se osnovano sumnja da su kupljeni novcem koji potiče iz ovog krivičnog djela. Kod V.R. je pronađen i oduzet novac u iznosu od 450 eura i biće vraćen predstavniku marketa „Idea“.

Nadalje, službenici CB Herceg Novi su podnijeli posebne izvještaje protiv D.K. (63) iz Smedereva sa boravkom u Tivtu, D.N. iz Kotora i P.R. (42) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela krađa.

Naime, D.K. je  koristeći nepažnju D.S,  iz njegovog prsluka otuđio 185 eura. Osumnjićeni D.N. je koristeći nepažnju M.P.  sa betonskog zida u gradskoj luci otuđio žensku torbu u kojoj su se nalazila lična dokumenta, mobilni telefon i novac u iznosu od 115 eura.

Krivična prijava je podnesena i protiv P.R. (42) koji je u marektu „Idea“ u Zelenici ušao u službene prostorije za zaposlene, i iz svlačionice otuđio mobilni telefon i novac u iznosu od 30 eura, na štetu E.H. Pronađen je otuđeni mobilni telefon i biće vraćen vlasniku.

Najzad, Službenici CB Herceg Novi su državnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj protiv S.G. (16) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da je oduzeo vozilo N.A.  On je, kako se sumnja, 15. maja  u naselju Zelenika, saopštio licu kod kojeg su se nalazili ključevi da ga je vlasnik poslao po vozilo. Uzeo je ključeve i vozilo marke „Yugo 55“ hercegnovskih registarskih oznaka odvezao u nepoznatom pravcu.

6 Komentari

 1. NARODNA MILICIJO ako si jos uvijek narodna mlati a ne dsj plakati izgleda da je ovom drustvi jedino to jezik razumijevanja .Nema nista bez toljage u Brozovo vrijeme svi su pjevali kao slavuji jer policija se samo trebala pojaviti na lice mjesta dok su ostalo obavljali crveni klizaci tasteri po MZ .Ima ih i sada vise nego tada ali rezultati su slabije vidljivi mozda zato sto se sada kriminal utrostrucio a policija radi gradjevinski -biznis a dousnici slabo prenose informacije.

  8
  1
 2. Bravo za novsku policiju !!Meni je prije dvije godine iz privatne kuce odneseno vise nego sve zajedno da saberete pa jos nista ,eto ostaje mi da se nadam da ce se mozda jednoga dana i to rasvjetlit .
  Iskreno neocekujem nista da se vrati samo me zanima ko je imao slobodu da mi proseta kroz kucu?!

  27
  2

Ostavite komentar

*

code