HERCEGNOVSKA SLUŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA SA NOVIM TETRA SISTEMOM KOMUNIKACIJE

HERCEGNOVSKA SLUŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA SA NOVIM TETRA SISTEMOM KOMUNIKACIJE

100
0
Podijeli

Službi zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi uručena je oprema za digitalnu radio komunikaciju, tzv. TETRA sistem, koja je zamjenila stare i prevađine stanice.

Oprema se sastoji od pet ručnih digitalnih radio stanica i jedne fiksne, a uručili su je predstavnici austrijsko-crnogorske kompanije „Wireless Montenegro”.
Rukovodilac Službe zaštite Herceg Novi, Aleksandar Škobalj kazao je da je ovo kvalitetna oprema obezbijeđena putem sistema javnih nabavki za 2015. godinu. Najavio je da će uskoro biti povećan broj jedinica koje će koristiti ovaj sistem.
„Ovo je samo početak uvođenja TETRA sistema u rad opštinskih službi u Herceg Novom, jer smo planirali da uskoro umrežimo sve službe među kojima postoji potreba za koordinacijom u komunikacijama. Zaista smo imali zastarjeli sistem veze i nikada nijesmo bili sigurni u intervencijama. Tetra sistem ima funkciju mobilnog telefona i po kanalima možemo čuti i komunicirati sa svim vatrogasnim jedinicama u Crnoj Gori. Juče smo imali uspješnu obuku za svih 25 vatrogasaca – kazao nam je Aleksandar Škobalj.
Za razliku od analognog, digitalni radio sistem TETRA obezbjeđuje bolje prostiranje signala, povećanu otpornost na smetnje, integraciju prenosa različitih tipova informacija, kao i visok stepen zaštite od prisluškivanja i ometanja
Napredni digitalni sistem već koriste opštinske službe Podgorice, Budve, Tivta, Kotora i od sada Herceg Novog. „TETRA” signalom pokriveno je cijelo crnogorsko primorje i centralni dio Crne Gore, a do kraja godine biće pokriven i sjever Crne Gore”, najavio je menadžer prodaje u kompaniji Wireless Montenegro Boris Camović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code