Hercegnovski pas tragač, Reks, pronašao tijelo izgubljenog Baranina

Hercegnovski pas tragač, Reks, pronašao tijelo izgubljenog Baranina

6
Podijeli

Dežurnoj službi CB Bar, juče oko 15 časova, Boro Vukmanoović je prijavio nestanak svog brata Gojka Vukmanovića (1949.godište), rođenog i stalno natanjenog u selu Utrg, u MZ Virpazar, u Baru.

Nakon neuspjele portage kolege iz Bara zatražile su sinoć pomoć hercegnovskog Centra bezbjednosti, odnosno opštinske Službe zaštite i spasavanja, jer ova Služba ima psa tragača od septembra 2016. godine.

Picerija i restoran

U Bar su jutros, u potragu za nestalim Vukmanovićem, pošli sa psom Reksom njegov vodič Miloš Lepetić i alpinista Igor Mareš

– Čekao nas je komandir policije, pretraga je počela u 11 sati, po nepristupačnom terenu, između Bara i Virpazara, iznad sela Utrg, gdje je već tragalo 25 ljudi. Nakon sat našli smo, zahvaljujući Reksu, na žalost, mrtvog čovjeka. Pretpostavlja se da je imao srčani udar, ali to će utvrditi doktori – kaže za Radio Jadran, Miloš Lepetić.

Za dvije godine otkako je jedini pas tragač u Crnoj Gori, belgijski ovčar Reks, dio tima hercegnovske Službe zaštite i spasavanja, nakon obuke u Opatiji, učestvovao je do sada u četiri akcije portage. Sve četiri je uspješno obavio, kaže ponosno član novske Službe zaštite i spasavanja koji je položio obuku K-9 za vodiča, Miloš Leptić.

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code