Hercegnovski triatlonci uspješni na Podgoričkom triatlonu “Plavnica 2016”

Hercegnovski triatlonci uspješni na Podgoričkom triatlonu “Plavnica 2016”

1921
1
Podijeli

Na Plavnici je organizovan 3. Podgorički triatlon, koji je  okupio oko 80 takmičara iz 6 zemalja, koji su nastupali u dvije discipline. Među njima su bili uspješni i osam takmičara i takmičarki  iz Triatlon kluba X Hreceg Novi. Istakla se Jelena Tomašević koja je osvojila drugo mjesto u konkureniji žena na sprint triatlonu, Lidija Vukić, koja  je osvojila prvo mjesto u konkurenciji crnogorskih takmičarki na olimpijskom triatlonu, dok su Luka Čupić i Goran Daničić osvojili prvo i treće mjesto na olimpijskom triatlonu u crnogorskoj konkurenciji. Luka i Lidija su ujedno postali i državni prvaci u disciplini olimpijski triatlon.

triatlon plavnica 2016 1Prvo je juče u 9 sati startovala  trka u sprint disciplini koja se sastoji do 750 m plivanja, 20 km biciklizma i 5 km trčanja. Nešto kasnije u 11 sati krenula je i trka u olimpijskoj distanci od 1500 m plivanja, 40 km biciklizma i 10 km trčanja. Ovo je ujedno bilo i državno prvenstvo Crne Gore u ovoj disciplini.

Picerija i restoran

triatlon plavnica 2016 2Na olimpijskom triatlonu pobjedili su takmičari iz Hrvatske Marin Koceić i Danijela Kuna, dok su na sprint distanci najbolji bili Dragan Jovanović iz Kotora i Made Žeravica iz Hrvatske.

Hercegnovski triatlonci nemaju vremena za odmor, jer su već danas nastupali na posljednjem kolu Konavoske biciklističke lige. Inače Luka Čupić, Lidija Vukić i Jelena Tomašević su obezbjedili titule u svojim kategorijama i prije ovog posljednjeg kola.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code