HERCEGNOVSKO POZORIŠTE NA SOMBORSKOM POZORIŠNOM MARATONU

HERCEGNOVSKO POZORIŠTE NA SOMBORSKOM POZORIŠNOM MARATONU

113
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na otvaranju 23. Pozorišnog maratona u Somboru u velikom foajeu Narodnog pozorišta otvorena je sinoć, izložba Vojislava Voja Kilibarde „Stvaram pozorište – ispred i iza scene” i predstavljena izdavačka djelatnost Hercegnovskog pozorišta.

Izložbu je otvorio direktor novosadskog Sterijinog pozorja, Miki Radonjić, koji je kazao da ona zaslužuje da bude prikzana na mnogim pozorišnim festivalima, kao lani na Sterijinom pozorju. Ovo je nastavak saradnje Pozorja sa Somborskim pozorišnim maratonom i Hercegnovskim pozorištem, rekao je Radonjić i istakao da Kilibarda vizuelnu stranu pozorišne umjetnosti koja je i najznačajnija, sjajno prenosi na svoje eksponate.
Direktor Narodnog pozorišta Sombor Mihailo Nestorović, podsjetio je da je i ranije bilo razgovora o saradnji Hercegnovskog i pozorišta iz Sombora pa ga raduje prvi korak u realizaciji te zamisli.
U ime Hercegnovkog pozorišta Vitka Vujnović je izrazila žaljenje „što zbog nekih okolnosti” nije realizovana i zamisao da se Hercegnovsko pozorište predstavi i igrajući svoju predstavu Plan B, ali je dodala da je i izložba Vojislava Voja Kilibarde “sasvim pozorišna priča”.
Sam autor je napomenuo da se još jednom opravdanim pokazala ideja da je ovo izložba za pozorišne festivale, jer pozorišni stvaraoci i pozorišna publika, najbolje prepoznaju sve nivoe njegovih fotokolaža.
Izdavačka djelatnost Hercegnovskog pozorišta predstavljena je riječju i djelom – osim kataloga-knjige “Stvaram pozorište ispred i iza scene” publika je na poklon dobila i poetsku zbirku “Orfeonautika” Ksenije Matović i zbirku dramskih tekstova “Naš čovjek” gupe autora sa prostora nekadašnje Jugoslavije.
Na somborskom Maratonu, koji je otvorila dramska umjetnica Tanja Bošković, nastupaju ove godine pozorišta iz Beograda, Novog Sada, Pule, Kopera, Nove Gorice, Zagreba, Kikinde, Užica, Sarajeva, Šabca. Predstavljanje Hercegnovskog pozorišta podržali su Opština Herceg Novi i TO.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code